skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Organisationer Går Sammen: Nyt økologisk Innovationscenter Skal Styrke økologien
  • Alle

Organisationer går sammen: Nyt økologisk innovationscenter skal styrke økologien

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer samler deres faglige kræfter og aktiviteter i en ny selvstændig virksomhed: Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Den økologiske afdeling i SEGES og den landbrugsfaglige afdeling i Økologisk Landsforening nedlægges, og medarbejderne samles i det nye økologiske innovationscenter. Hos VKST har økologiafdelingen en lang og god tradition for fagligt samarbejde med begge organisationer, og vi glæder os til at fortsætte dette samarbejde mod vores fælles mål om mere bæredygtig økologi i Danmark.

De to tidligere faglige afdelinger har ofte været i konkurrence om de samme projektmidler til de samme økologiske udviklingsområder, så det giver rigtig god mening at samle og koordinere indsatserne fremadrettet.

25 % økologisk areal i EU i 2030

Dannelsen af det nye Økologiske Innovationscenter falder rigtig godt i tråd med EU´s netop offentliggjorte aktionsplan for at nå målet om 25 % økologisk areal i EU i 2030. Aktionsplanen fokuserer på tre overordnede indsatsområder:

  1. Stimulering af markedet, der kan sikre en markedsdrevet efterspørgsel
  2. Stimulere omlægning til økologisk produktion på tværs af EU og styrke hele værdikæden
  3. Fokus på miljø- og klimaudfordringer og forbedring af økologisk landbrugs bidrag til bæredygtighed

Kommissionen lægger op til, at alle medlemslande skal udarbejde økologistrategier med specifikke mål for, hvordan det enkelte land kan bidrage til den samlede målsætning.

Her kan det nye økologiske innovationscenter komme til at spille en afgørende rolle ved at bidrage til konstruktive faglige løsninger på de udfordringer, vi har i hele EU med at sikre, at den økologiske produktion udvikler sig på en bæredygtig samt klima- og miljømæssig forsvarlig måde.

Du kan læse mere om det nye økologiske innovationscenter på Landbrug & Fødevarers hjemmeside her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV