skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

VKST Planteavl står for én af nyhederne på Borgeby Fältdagar: nemlig rundvisninger på dansk i ”gropen” og forsøgsparcellerne.

Få mere ud af Borgeby Fältdagar med rundvisninger fra VKST

Det betyder, at du har endnu bedre mulighed for at få mere ud af nordens største messe for planteavlere, når planteavlskonsulenter fra VKST formidler forsøgsresultater og sørger for, at sætte dem ind i en dansk sammenhæng.

Nyhed: Rundvisninger på dansk

Det kan være svært at få det fulde udbytte af de faglige rundvisninger på Borgeby Fältdagar, når rundvisningerne foregår på svensk, og man samtidig skal holde styr på nyt, fagligt stof. Den situation er der mange danske besøgende, der kender.

Derfor har arrangørerne bag Borgeby Fältdagar indledt et samarbejde med VKST Planteavl, der skal lave rundvisninger på dansk, og på den måde give de danske besøgende bedre mulighed for at få mest muligt ud af messen.

Vi glæder os til at guide de danske gæster rundt i forsøgene og formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af den store faglige viden, som Borgeby Fältdagar præsenterer.

Forsøg og resultater sættes ind i en dansk sammenhæng

Det er 5 erfarne planteavlskonsulenter og dygtige formidlere fra VKST, der står for de danske rundvisninger på Borgeby Fältdager:

Irene Skovby Rasmussen

Irene Skovby Rasmussen er planteavlskonsulent i VKST og agronom samt Ph.d. med speciale i rødder og rodvækst, og derfor er hun naturligvis at finde i ”gropen”, hvor der er direkte udsigt til rødderne 2 meter under jordoverfladen. I år er der særlig fokus på, hvad en tør sommer betyder for rodudviklingen.

Felix Bentzen og Bent Buchwald

Helt centrale parceller i afprøvningerne på Borgeby Fältdagar spænder over stort set over alle aktiviteter i planteavlen. Planteavlskonsulenterne Felix Bentzen og Bent Buchwald fra VKST vil med deres store erfaring fra dansk landbrug sætte resultaterne ind i en dansk sammenhæng og perspektivere de vigtigste nyheder til den fremtidige planteavl. Rundvisningerne sker hver dag kl. 10.00, kl. 12.00, kl. 14.00 og kl. 16.00. Mødestedet er VKST’s stand ved C9.

Økologi

Sidst men ikke mindst er der rundvisninger i de økologiske demonstrationsarealer ved økologikonsulenterne Darran Andrew Thomsen og Ninna Rieper Boesen fra Økologisk VKST. Det sker på begge messens dage kl. 10.00 og kl. 14.00 og mødestedet er ved de økologiske demonstrationsarealer.

Om Borgeby Fältdagar

Borgeby Fältdagar er nordens største messe for planteavlere og afholdes den 26. og 27. juni i Borgeby, ca. 20 km nord for Malmø. Messen besøges af ca. 21.000 gæster, heraf ca. 3.000 danskere. Rundvisningerne er en del af messens mange tilbud og er gratis, når først du har betalt indgangsbillet.

Du kan læse mere om Borgeby Fältdagar på messens egen hjemmeside.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV