PlanteKlip

Har din mark behov for 50 kg N pr. ha.? Eller måske 220 kg?

Det kan være svært at beregne den nødvendige mængde af kvælstof ved at se på marken.

Derfor tilbyder VKST Planteavl nu PlanteKlip, der måler rapsens optagelse af kvælstof for at give et præcist estimat af kvælstofbehovet i næste sæson.

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte planteavlskonsulenter i VKST Planteavl Elisabeth Nørby Nielsen på tlf. 2484 6977 eller Christian Iuel på telefon 2177 9762.

Optimér kvælstoffet til rapsen – bestil planteklip og lad os klare det

Kan du spare 500 kr. pr. ha. på kvælstof?

Stigende priser på kvælstof betyder, at det er vigtigere end nogensinde at ramme markens behov så præcist som muligt. Forsøg i VKST Field Trials har vist, at det optimale økonomiske behov for kvælstof om foråret kan svinge mellem 50 og 220 kg N pr. ha.

Gennemsnittet er 160 kg N. pr. ha., som er mængden, mange gøder efter, men det kan være spildte penge.

Med en nuværende pris på omkring 20 kr. pr. kg. kvælstof, bør du som landmand bestræbe dig på kun at tilføre markens reelle behov for kvælstof.

Hvis du efter et Planteklip finder ud af, at du kan spare din mark for 25 kg kvælstof pr. ha., ligger kvælstofbesparelsen på 500 kr. pr. ha. Så der kan være mange penge at spare, hvis man kan skære ned for mængden af N uden at gå på kompromis med udbyttet.

PlanteKlip giver dig et bud på forårets kvælstofbehov i din mark

Når du bestiller et PlanteKlip hos VKST, får du besøg i din mark af en planteavlskonsulent. Her “klippes” en kvm af afgrøderne på tre til fire forskellige steder, der er repræsentative. Klipningen sker omkring 1. november.

Planteavlskonsulenten beregner det forventede kvælstofbehov for det kommende forår ud fra biomassen i Planteklip-prøverne.

Du får resultaterne sendt på mail, hvorefter du og din planteavlskonsulent kan bruge beregningerne i forårets markplan.

Ønsker du også hjælp til at kende din marks præcise kvælstofbehov, så kan du nemt og hurtigt bestille et Planteklip ved at udfylde formularen herunder.

RapsVagt: Skal vi holde øje med din mark?

I den tid, hvor du har travlt med at så vintersæd og tage roer op, tilbyder vi at kigge dine rapsmarker igennem og sender dig en anbefaling til, hvad du skal foretage dig i rapsmarken.

Vi sender via sms eller mail alt efter dit ønske.

Du kan få 4 besøg i din rapsmark fra fremspiring til oktober.

Læs meget mere om vores RapsVagt på siden her: VKST tilbyder RapsVagt

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Tilmeld dig PlanteKlip her:

Hidden

Next Steps: Sync an Email Add-On

To get the most out of your form, we suggest that you sync this form with an email add-on. To learn more about your email add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Important: Delete this tip before you publish the form.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Optimér kvælstoffet til rapsen med PlanteKlip

Læs også om

Vil du målrette dine indsatsmidler og optimere din planteavl, så kom i gang med præcisionslandbrug!

Hos VKST får du nogle af landets bedste konsulenter til at omdanne dit landbrug til præcisionslandbrug – og vi hjælper dig i gang helt gratis! 

Elisabeth Nørby Nielsen

Christian Iuel