skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Foto: HIR Skåne

Åkerböna, fånggröda og skörd – det er blot et lille udpluk af de mange svenske fagudtryk, danske besøgende på Borgeby Fältdagar kan møde på turen rundt i demonstrationsarealerne og i gropen. Og det kan være svært at få det fulde udbytte af de faglige rundvisninger på Borgeby Fältdagar, når rundvisningerne foregår på svensk, og man samtidig skal holde styr på nyt, fagligt stof. Den situation er der mange danske besøgende, der kender. Men i år er der mulighed for at få rundvisninger med VKST i gropen samt i både de konventionelle og økologiske demonstrationsarealer.

Nyhed: Rundvisninger på dansk

Det er arrangørerne bag Borgeby Fältdagar, der har indledt et samarbejde med VKST, der skal lave rundvisninger på dansk i både de konventionelle og økologiske forsøg. Målet er at give de danske besøgende endnu bedre mulighed for at få det fulde udbytte af messen, der er nordens største messe for planteavlere.

– Vi glæder os til at guide de danske gæster rundt i forsøgene og formidle resultaterne og viden, så alle får mest muligt ud af den store faglige viden, som Borgeby Fältdagar præsenterer, siger Bent Buchwald, der er én af de 5 konsulenter fra VKST, der viser rundt på messen.

VKST sætter forsøg og resultater ind i en dansk sammenhæng

Udover at de guidede ture løser en sproglig barriere for mange danske besøgende, så vil de 5 konsulenter fra VKST også sætte forsøgene på messen og ikke mindst resultaterne ind i en dansk sammenhæng.

-På vores ture rundt i forsøgene fortæller vi, hvad forsøgsresultaterne kan bruges til i en dansk sammenhæng. For selvom afstandene er korte mellem Danmark og Sverige, så kan der være klimamæssige forskelle, andre sorter der er mere udbredt i Danmark og en anden lovgivning som man skal forholde sig til. Og det tager vi højde for, når vi viser rundt. På den måde får de danske gæster endnu mere ud af Borgeby Fältdagar, siger Bent Buchwald.

Rundvisninger i konventionelle og økologiske forsøgsarealer og i gropen

Planteavlskonsulenterne Bent Buchwald og Felix Bentzen guider besøgende rundt i de forsøgsarealer, der er dyrket konventionelt, mens økologikonsulenterne Darran Andrew Thomsen og Ninna Rieper Boesen har fokus på de økologiske forsøg.

Rundvisninger i den konventionelle del begge dage kl. 10, 12, 14 og igen kl. 16. Mødestedet er VKST’s stand nr. C9.

Rundvisning i de økologiske forsøg begge dage kl. 10.00 og 14.00. Mødestedet er ved de økologiske forsøgsarealer, desuden arrangerer Økologisk VKST en tur rundt på hele messen, hvilket annonceres senere.

Og sidst men ikke mindst er der en unik mulighed for at besøge gropen begge dage kl. 11.00 sammen med planteavlskonsulent Irene Skovby Rasmussen, der er ekspert i rodudvikling og som vil vise, hvad tørken betyder for rodudviklingen. Mødestedet er gropen.

Om Borgeby Fältdagar

Borgeby Fältdagar er Nordens største messe for planteavlere og afholdes den 26. og 27. juni 2019 i Borgeby, ca. 20 km nord for Malmø. Messen besøges af ca. 21.000 gæster, heraf ca. 3.000 danskere. Rundvisningerne er en del af messens mange tilbud og er gratis, når først du har betalt indgangsbillet.

Yderligere oplysninger hos Ole Schou, planteavlskonsulent i VKST, på tlf.  2924 5121.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV