skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Reglerne For Forældrekøb Er ændret – Du Skal Betale Mere I Skat Nu

Reglerne for forældrekøb er ændret – Du skal betale mere i skat nu

Alle forældre, der har foretaget forældrekøb, har modtaget brev fra Skattestyrelsen om ændringer og nye regler, der er trådt i kraft pr. 1. januar 2021, som betyder, at skattefordelen nu er afskaffet.

Den 1. januar 2021 trådte nye regler i kraft for udlejning af bolig i virksomhedsordningen. Det har betydning for de forældre, der udlejer en bolig til nærtstående.

-Helt konkret betyder de nye regler, at den skattefordel, der tidligere har været under virksomhedsordningen, er afskaffet. Efter de nye regler, får du som forældre den samme fradragsværdi for dine renteudgifter, som hvis du købte ejerbolig som privatperson, og du skal derfor betale mere i skat, siger Jan Jacobsen, økonomikonsulent i VKST.

Din forskudsopgørelse skal rettes

Han forklarer derfor, at det er vigtigt, at alle, der har foretaget et såkaldt forældrekøb, skal rette i forskudsopgørelsen, så de betaler det rigtige i skat.

-Der skal beregnes en rentekorrektion af den gæld, der er i forældrekøbsejendommen, og det skal også ændres i forskudsopgørelsen, forklarer Jan Jacobsen.

Hos VKST står vores økonomi- og skattekonsulenter klar til at hjælpe dig med ændringerne og spørgsmål, der må opstå herom.

Find en skattekonsulent ved at søge efter ”skat” på vores medarbejderside her.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV