skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Sæt Dine Mineraler I Udbud Og Få Prisen Op Til 20 Gange Igen

Sæt dine mineraler i udbud og få prisen op til 20 gange igen

En minerallicitation er den eneste rigtige løsning, hvis du ønsker at sammenligne priser hos de forskellige firmaer, og så får du et korrekt sammensat foder, der er tilpasset lige præcis din produktion, fastslår svinerådgiver i VKST Kim Kofoed.

Og der er penge at hente på minerallicitation ifølge rådgiveren. Det er nemlig besparelser op i mod 20 gange den pris, en licitation koster.

– Hvis en svineproducent har handlet mineraler det samme sted i lang tid og får en pris på forlængelse af kontrakten, har jeg oplevet besparelser op i mod 20 gange den pris, jeg tager for det, når jeg så smider mineralblandingerne i udbud hos firmaerne, siger svinerådgiver i VKST Kim Kofoed, der er specialist inden for foderstrategier, kornanalyser og minerallicitationer.

Det mest fornuftige

Og der er ikke kun besparelser at hente. En minerallicitation er ifølge svinerådgiveren også det mest optimale, hvis man ønsker den bedst mulige produktion i stalden.

– Jeg lægger den rigtige analysestrategi, indkøbsstrategi og foderstrategi, der er tilpasset den enkelte produktion og deres aktuelle råvarelagre. Når det er sammensat, udlæser vi data på mineralerne og sætter det i udbud til firmaerne. De priser, der så kommer retur, er dermed direkte sammenlignelige firmaerne imellem, siger Kim Kofoed og pointerer:

– På den måde er du sikker på, at du får den rigtige pris på dagen på det korrekte foder, der er tilpasset lige præcis din produktion. Og dermed fodrer du også på den rigtige måde, og grisene får derfor det optimale, så din produktion bliver optimeret på bedst mulig vis.

Undgår at købe unødigt ”stjernestøv”

Kim Kofoed har i mange år set landmænd hive priser hjem i blinde fra firmaer, der blot ønsker at tjene penge. Med en minerallicitation er landmanden sikret uvildige priser – og der lægges ikke fingre imellem

– Jeg oplever ofte, hvis en svineproducent har handlet hos det samme firma i længere tid, så kan det blive svært at sige fra pga. relationen, man har opbygget. Og derfor bliver der ofte også tilsat og solgt mange tilsætningsstoffer til ham, som måske ikke er nødvendige, forklarer Kim Kofoed.

Derfor går han ind og hjælper den enkelte landmand med minerallicitation, hvor foderstrategien bliver set igennem og i samarbejde med svineproducenten bliver de enige om, hvad der skal høres priser på.

– Og så undgår vi, at der ikke indkøbes alt muligt unødigt ”stjernestøv”. Svineproducenten slipper for bøvlet og ved, at de ikke køber katten i sækken, men kun det er der er behov for, og som er tilrettet lige præcis den enkelte produktion, siger Kim Kofoed.

Du kan læse mere om minerallicitation her på hjemmesiden, og du er også mere end velkommen til at kontakte Kim Kofoed, hvis du ønsker at vide mere.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV