skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Rundvisning| Taastrup
Fredag den 18. november 2022, kl. 14:20 – 16:00
Nordic Harvest, Litauen Alle 13, bygning 312, 2630 Taastrup. Grøntsagsproduktion i lukkede produktionshaller.

Nordic Harvest producerer grønt som vertikal farming, som en af de største i verden. De leverer bl.a. til Bilka, Føtex m.fl.
Det kan anbefales at besøge hjemmesiden: 
www.nordicharvest.com
Du finder her en pixi-udgave, hvor det på en god og let forståelige måde bliver præsenteret, hvorledes det foregår at producere fødevarer på en bæredygtig måde i en lukket hal.

Der er max. 30 pladser (først til mølle). Der bliver mulighed for at få en kop kaffe.
Tilmelding til: Lene Hansen, LMH@vkst.dk eller 5786 5386 senest mandag den 14. november.

Medlemsnyt:

SJFL Medlemsnyt nr. 3, 2022 – 7. juli 2022
Tanker ved sankthans bålet. Nye tider i samarbejde med VKST. Sådan er høstforventningerne i SJFL’s bestyrelse.

SJFL Medlemsnyt nr. 2, 2022 – 10. maj 2022

SJFL Medlemsnyt nr. 1, 2022 – 7. marts 2022

SJFL Medlemsnyt nr. 3, 2021 – 15. oktober 2021

SJFL Medlemsnyt nr. 2, 2021 – 4. juni 2021

SJFL Medlemsnyt nr. 1, 2021 – 18. februar 2021

SJFL Medlemsnyt Nr. 2, 2020

Læserbrev:

Valgkampen er nu inde i en voldsom slutspurt
Klik på linket og læs læserbrevet

Dyrevelfærd, natur, klima og den gode smag kan gå hånd i hånd

Vi danske kvægavlere kan tilbyde oksekød, som kan stå inde for den gode fortælling. Hvis vi altså får lov.

Selvom det kan undre os, så er det altså ikke alle, der kan se mulighederne. Måske er der endda nogle, som ikke ønsker at kunne se det “kinderæg”, der ligger lige for næsen af dem.

Nogle ser alt oksekød som ødelæggende for klimaet. Det er helt forkert, idet vi, med fodringseffektive kødkvægracer og krydsninger med malkekvæg, kan avle kvæg med langt lavere klimaaftryk end f.eks. importeret oksekød.

Andre mener at naturarealer skal plejes af vildheste, bisonokser og langsomt voksende kvæg, som skal gå ude året rundt, og i al slags vejr. Ofte får dyrene en jammerlig tilværelse, der er på kanten af, eller over, grænsen for det, man må kalde vanrøgt. Hvis de overlever strabadserne og slagtes, har kødet et tårnhøjt klimaaftryk. Netop denne vinter har budt på eksempler, hvor udegående dyr har lidt en pinefuld sultedød som statister i “naturradikale” projekter.

Lad i stedet os veluddannede og erfarne kvægavlere have ansvaret for dyrene. Så kan biologerne få lov til at bestemme hvor mange dyr, der skal være på arealerne om foråret, sommeren og efteråret, således at biodiversitet og natur kan tilgodeses. Om vinteren skal dyrene anstændigvis tilbydes ly, strøelse, vand og foder. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden, men vi vil meget gerne være med til at avle klimavenligt naturkød.

Alle taler om dyrevelfærd, biodiversitet, natur og klima, men ingen har en brugbar løsning. Vi danske kvægavlere er ikke bare en del af løsningen. Vi er løsningen for dig, der gerne vil sætte tænderne i et stykke lækkert oksekød, og gøre det med god samvittighed.

Mogens Krag Hansen formand for “Kødkvægudvalget på Østlige Øer”
Ole Karmsteen formand for “Sjællandske Familielandbrug”

Marts 2021

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV