skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

Sjællandske Familielandbrug inviterer dig og din familie på virksomhedsbesøg hos Brdr. Ewers, Skibby. Kør-selv-tur

Onsdag den 21. juli, kl. 10:30
Virksomhedsbesøg hos Brdr. Ewers, HC Vej 8, 4050 Skibby 

Program:

  • Rundvisning på foderfabrik og gødningsanlæg m.m.
  • Herefter frokost, hvor en af firmaets to ejere vil være til stede og fortælle om firmaet og deres planer på Sjælland.

Det er gratis at deltage. Men tilmelding er nødvendig på grund af forplejningen.

Vil du med så send en SMS til Ole Karmsteen på 2926 6693, med navn og antal deltagere, senest 19/7. Du er meget velkommen til at invitere din nabo med 😊.

Medlemsnyt:

SJFL Medlemsnyt nr. 2, 2021 – 4. juni 2021

SJFL Medlemsnyt nr. 1, 2021 – 18. februar 2021

SJFL Medlemsnyt Nr. 2, 2020

Læserbrev:

Dyrevelfærd, natur, klima og den gode smag kan gå hånd i hånd

Vi danske kvægavlere kan tilbyde oksekød, som kan stå inde for den gode fortælling. Hvis vi altså får lov.

Selvom det kan undre os, så er det altså ikke alle, der kan se mulighederne. Måske er der endda nogle, som ikke ønsker at kunne se det “kinderæg”, der ligger lige for næsen af dem.

Nogle ser alt oksekød som ødelæggende for klimaet. Det er helt forkert, idet vi, med fodringseffektive kødkvægracer og krydsninger med malkekvæg, kan avle kvæg med langt lavere klimaaftryk end f.eks. importeret oksekød.

Andre mener at naturarealer skal plejes af vildheste, bisonokser og langsomt voksende kvæg, som skal gå ude året rundt, og i al slags vejr. Ofte får dyrene en jammerlig tilværelse, der er på kanten af, eller over, grænsen for det, man må kalde vanrøgt. Hvis de overlever strabadserne og slagtes, har kødet et tårnhøjt klimaaftryk. Netop denne vinter har budt på eksempler, hvor udegående dyr har lidt en pinefuld sultedød som statister i “naturradikale” projekter.

Lad i stedet os veluddannede og erfarne kvægavlere have ansvaret for dyrene. Så kan biologerne få lov til at bestemme hvor mange dyr, der skal være på arealerne om foråret, sommeren og efteråret, således at biodiversitet og natur kan tilgodeses. Om vinteren skal dyrene anstændigvis tilbydes ly, strøelse, vand og foder. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med dyrevelfærden, men vi vil meget gerne være med til at avle klimavenligt naturkød.

Alle taler om dyrevelfærd, biodiversitet, natur og klima, men ingen har en brugbar løsning. Vi danske kvægavlere er ikke bare en del af løsningen. Vi er løsningen for dig, der gerne vil sætte tænderne i et stykke lækkert oksekød, og gøre det med god samvittighed.

Mogens Krag Hansen formand for “Kødkvægudvalget på Østlige Øer”
Ole Karmsteen formand for “Sjællandske Familielandbrug”

Marts 2021

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV