skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Slå Til Nu: Snart Slut Med Historisk Lav Pris På Gødning

Slå til nu: Snart slut med historisk lav pris på gødning

Lige nu er prisen på NS 27-4-gødning historisk lav. Det er den laveste pris i 12 år, og har været det den seneste måneds tid, som KornBasen har skrevet om i de seneste mange uger.

Men ifølge planteavlskonsulent Ole Schou skal du ikke vente for længe. For festen er snart slut.

Det forklarer han i den seneste video af I Marken med VKST, hvor han denne gang bl.a. ser på gødningspriser.

– Lige nu kan NS 27-4-gødning købes til ca. 156-158 kr. pr hkg. Det er dog ikke alle steder. Man skal lede efter det, men den findes derude i markedet, siger Ole Schou.

Køb gødningen til næste års forbrug nu!

Men den lave pris vil blive presset op snart. For mange af de større producenter gør, hvad de kan for at presse prisen op, og derfor anbefaler Ole Schou, at det er nu, du skal slå til, da prisen vil stige igen i de kommende uger.

– Jeg tror, at der er mange kræfter, der arbejder på, at de her priser skal stige, så jeg tror virkelig, at det vil være en fordel at købe gødningen til næste års forbrug meget snart nu, pointer Ole Schou.

Så hvis der er plads på lageret – og på likviditeten – tyder de historiske priser på, at det kan blive en fornuftig forretning at slå til nu.

– 156-158 kr. pr hkg er bestemt i historisk lavt niveau – især hvis man tror på, at de stigende kornpriser vil få en effekt på gødningsprisen – og det vil de, mener Ole Schou.

Corona-krisen skyld i de billige priser

Ifølge planteavlskonsulenten er det Corona-krisen, som gav en periode med utroligt lave olie-/gaspriser, der blev udnyttet af gødningsfabrikkerne, som giver den lave pris.

Du kan læse mere på KornBasen.dk, hvor du løbende kan følge med i handelspriserne på bl.a. gødning og blive opdateret, når planteavlskonsulenterne Ole Schou og Jakob Kjærsgaard dagligt skriver artikler om seneste nyt på markedet.

“Balance” = forholdet mellem pris på hvede- og NS-pris på et givet tidspunkt. Historisk ofte omkring “10”. Jo lavere, desto bedre for planteavleren.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV