Sprøjtecertifikat opfølgningskursus

Hos VKST holder vi løbende opfølgningskurser til sprøjtecertifikat/bevis. Var du sidst på kursus for 4 år siden, skal du have fornyet dit bevis i år.

Her på siden kan du læse mere om selve kurset, og hvem det henvender sig.

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Hos VKST afholder vi løbende opdateringskurser til sprøjtecertifikat

Hvem henvender sprøjtecertifikat kurset sig til?

Kurset henvenser sig til personer, som erhvervsmæssigt udfører sprøjtearbejde med godkendelsespligtige bekæmpelsesmidler. Gør man det, skal man være i besiddelse af et sprøjtecertifikat.

Alle med et sprøjtecertifikat skal hvert fjerde år opdatere sit bevis og gennemføre et opfølgningskursus for at forlænge gyldigheden af certifikatet.

Hvad hvis jeg ikke når at opdatere mit sprøjtebevis?

Når du ikke at opdatere dit sprøjtecertifikat i tide, og der eksempelvis opstår en kort periode, fx af en måneds varighed eller lign. i vinterhalvåret, hvor dit sprøjtecertifikat når at udløbe, inden du har taget et opfølgningskursus, betyder det dog ikke, at gyldigheden at dit oprindelige sprøjtecertifikat bortfalder.

Du skal dog være opmærksom på, at den periode, hvor du ikke har opdateret certifikatet, har du heller ikke tilladelse til at udføre sprøjtearbejde eller på anden måde håndtere sprøjtemidler. Du har lov til at opbevare sprøjtemidlerne på din ejendom, selvom du ikke har et gyldigt opdateringskursus til sprøjtecertifikatet.

Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

Varighed og sted

Opfølgningskurset til sprøjtecertifikatet varer en dag, typisk fra kl. 09.00-16.30. De bliver afholdt enten i Sorø eller i Nykøbing F.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Tag dit opdateringskursus til sprøjtecertifikat hos VKST i Sorø eller Nykøbing

Kurserne afholdes som AMU-kurser

Kurset holdes som et AMU-kursus med mulighed for at søge VEU-godtgørelse*. Godtgørelsen er på 892 kr. pr. dag. Obligatorisk AMU-deltagerbetaling er 126 kr. Beløbet opkræves direkte af Roskilde Tekniske Skole, som vi samarbejder med.

Vær opmærksom på, at denne faktura sendes til din e-Boks. VKST opkræver 750 kr., som dækker kursusmateriale samt forplejning.

Bemærk: har du har en videregående uddannelse, gælder en anden deltagerbetaling.

*VEU-godtgørelse er en kompensation for tab af løn, når virksomhedens medarbejder deltager i erhvervsrettet uddannelse for voksne. VEU-godtgørelse kan ikke udbetales, hvis du har en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse (mere end to år).

Kursernes indhold

På kurset får du blandt andet kendskab til følgende:

  • Forskellige plantebeskyttelsesmidler
  • Ny lovgivning vedrørende plantebeskyttelsesmidler
  • Påvirkninger på omgivende miljø
  • Nye forhold omkring arbejdsmiljø
  • Forskellige strategier for plantebeskyttelse
  • Nye og eksisterende teknologier til udbringning af plantebeskyttelsesmidler
  • Dysevalg og sprøjteteknik
Var du sidst på opdateringskursus til sprøjtecertifikat for 4 år siden, skal du have fornyet dit bevis i år
Hos VKST holder vi løbende opfølgningskurser til sprøjtecertifikat.

Tilmeld dig et opdateringskursus til sprøjtecertifikat her

VKST afholder løbende hvert efterår og forår opdateringskurser til sprøjtecertifikat. Du kan holde øje med vores kalender her. Vil du tilmelde dig direkte til et kursus, kan du se alle kurserne på voksenuddannelse.dk

Se næste arrangementer i vores kalender her