skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Stort Møde For Sjællandske Minkavlere: Får En Hånd Med På Vejen

Stort møde for Sjællandske minkavlere: Får en hånd med på vejen

Tirsdag d. 29. juni 2020 var Sjællandske minkavlere samlet i Sorø, da rådgivningsselskabet VKST og Sjællands Pelsdyravlerforening inviterede til møde om udfordringerne og fremtiden.

Og minkavlerne kunne gå hjem med troen på, at der er lys og håb forude.

-Jeg gik fra mødet med vemod, men bestemt også med glæde og håb, fortæller vicedirektør i VKST, Marlene Sparre Ibsen, og tilføjer:

-Det er en forfærdelig situation, minkavlerne står i, men de er gode til at bruge hinanden. Deres energi, dialog og relation er så stærk, og jeg er sikker på, at de nok skal komme ud på den anden side med oprejst pande, så længe de holder fast ved hinanden.

Tilbud om krisehjælp og gratis besøg

De forhenværende minkavlere ser lige nu ind i en uvis fremtid i forhold til deres nedlukkede produktion, ejendomme og videre arbejdsliv. Derfor tilbyder VKST alle minkavlerne Øst for Storebælt krisehjælp fra en psykolog samt et gratis besøg.

Der er brug for individuelle løsninger med en handlingsplan og et skræddersyet forløb, der er tilpasset den enkelte minkavler og dennes situation og familie

-Det er så forskelligt, hvad den enkelte minkavler har brug for lige nu. Nogle kommer og er selv kommet videre, nogle vil meget gerne videre, men mangler hjælpen og den økonomiske støtte til det, mens andre igen slet ikke kan se sig ud af krisen og har brug for den akutte omstillingshjælp til, hvad fremtiden skal byde på, fortæller virksomhedsrådgiver fra VKST Kasper Juhl Klausen, der holdt oplæg for minkavlerne til mødet i Sorø.

-Derfor kan man heller ikke hjælpe dem alle med den samme løsning i en samlet pakke. Der er brug for individuelle løsninger med en handlingsplan og et skræddersyet forløb, der er tilpasset den enkelte minkavler og dennes situation og familie, forklarer rådgiveren.

En overordnet handlingsplan for den enkelte

Sammen med sine kolleger i VKST tilbyder Kasper Juhl Klausen derfor at komme hjem og tale med den enkelte familie med fokus på de tanker, der fylder allermest hos dem lige nu, og derudfra vende tilbage med en overordnet handlingsplan og et tilbud på et tilpasset forløb.

Vi kan ikke give dem den omsorg, som de har brug for lige nu. Det må de give hinanden. Men vi kan lytte og stille spørgsmål

-Vi kan ikke give dem den omsorg, som de har brug for lige nu. Det må de give hinanden. Men vi kan lytte og stille spørgsmål, og på den måde hjælpe dem med at finde deres nye vej i livet og komme med ideer til, hvordan ejendommen kan anvendes i fremtiden, siger Marlene Sparre Ibsen fra VKST og tilføjer:

-Vi håber, at de minkavlere, der har brug for det, vil gøre brug af vores tilbud. Det er god mulighed for at komme videre, og finde ud, hvad man skal herfra.

Gode råd og værktøjer fra TV2-vært

Der kom også gode råd til minkavlerne fra uventet kant, da nyhedsvært på TV2 Mikael Kamber kom med gode input og værktøjer til mødet tirsdag aften.

Mikael Kamber er erfaren foredragsholder og uddannet i positiv psykologi, og lagde vejen forbi mødet med oplægstitlen ”Sur for en sikkerheds skyld”, som også er navnet på hans seneste bog.

Med forskellige, konkrete og simple værktøjer forklarede han minkavlerne, hvordan livsglæden og trivslen kan brede sig igen.

Han anbefalede blandt andet minkavlerne til at holde fokus på dagens tre gode ting for på den må at omstille sin hjerne til at tænke mere positivt.

Kontakt for yderligere information og hjælp

Tilbuddet fra VKST gælder alle minkavlere øst for Storebælt, og var du ikke til mødet og derfor ikke her modtaget tilbuddet fra VKST, er du velkommen til at kontakte VKST for yderligere information. Kontakt virksomhedsrådgiver Kasper Juhl Klausen på telefon 5786 5242.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV