skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Tjek Om Du Får Det Rigtige Udbetalt I Pension

Tjek om du får det rigtige udbetalt i pension

Er du folke- eller førtidspensionist bør du kontrollere, at opgørelsen af din pension er korrekt.

Udbetaling Danmark gør pensionen op for det foregående år for alle folke- og førtidspensionister. Opgørelsen fungerer på samme måde som vi kender det fra SKAT’s årsopgørelser, og bliver gjort op for at sikre, at alle får den pension, de har ret til.

Udbetaling Danmark opgør din pension på baggrund af din årsopgørelse fra SKAT.

Midt i november er forskudsopgørelsen for 2019 tilgængelig, da forskudsopgørelsen danner grundlag for beregning af din pension i 2019, er det vigtigt at kontrollere, at den er korrekt.

Sådan tjekker du selv pensionsopgørelsen

Når du modtager pensionsopgørelsen bør du kontrollere, at oplysningerne på opgørelsen er korrekte. I pensionsopgørelsen skelnes der mellem personlig indtægt fra aktiv og passiv beskæftigelse, derfor er det vigtigt at kontrollere, om du er angivet som aktiv eller passiv i virksomheden.

Opgørelsen vil enten vise, at du har fået det beløb, du har ret til, eller at du har fået for lidt eller for meget udbetalt i pension.

Vær opmærksom på, at hvis du er gift eller samlevende så har din ægtefælles eller samlevers indkomst også betydning for, hvordan din pension gøres op, og hvad du får udbetalt i pension.

Uanset hvad din opgørelse viser, er det en god ide at sende opgørelsen til din skattekonsulent, så han eller hun kan gennemgå den for dig.

For meget eller for lidt i pension

Hvis du skal betale pension tilbage, kan du enten betale med det samme, eller du kan gå ind på www.borger.dk og lave en afdragsordning. Vær opmærksom på de frister, der er oplyst i brevet fra Udbetaling Danmark.
Reduktion af indkomsten sker i året som opgørelsen fra Udbetaling Danmark drejer sig om.

Hvis du har fået for lidt i pension, kan du på opgørelsen fra Udbetaling Danmark se, hvornår du får pengene udbetalt. Beløbet tages skattemæssigt med i det år, hvor det udbetales.

Af Sigrid Pedersen, økonomikonsulent i VKST

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV