skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Vidste Du, At Du Fra 1. Juli 2019 Skal Registrere, Hvad Du Bruger Din Varebil Til?

Vidste du, at du fra 1. juli 2019 skal registrere, hvad du bruger din varebil til?

Den 1. juli i år træder der nye regler i kraft, som handler om varebiler. De nye regler betyder, at hvis du har en varebil, som du bruger i dit landbrug eller anden erhvervssammenhæng, så skal du registrere, hvad du bruger den til.

Det er hos Motorstyrelsen du skal registrere, om du bruger bilen til firmakørsel eller til transport af gods og varer for andre. Kravet gælder alle varebiler med en totalvægt på mere end 2.000 kg og til og med 3.500 kg.

Transport med varebil i forbindelse med bedriften er firmakørsel

Du kører firmakørsel, hvis du transporterer gods, der tilhører den virksomhed, der også er registreret som bruger af varevognen. Så hvis du transporterer gods som virksomheden ejer, låner eller er i besiddelse af, fordi det for eksempel skal sælges eller repareres, så er der altså tale om firmakørsel. Det samme gælder, hvis du er entreprenør og transporterer for eksempel grus, som skal bruges til at løse en opgave.

Hvis din varebil bruges i forbindelse med landbrugsdriften, er der tale om firmakørsel. Varebiler skal også registreres til firmakørsel, selvom du kun delvist bruger dem til firmakørsel i virksomheden. Registreringen gælder uanset om bilen er registreret i virksomhedens CVR-nummer eller virksomhedsejerens CPR-nummer.

Varebiler med papegøjeplader, der er registreret til delvist privat og erhvervsmæssig kørsel, skal altså typisk også registreres. Bruger du udelukkende varebilen privat, skal den ikke registreres til firmakørsel.

Firmakørsel får ikke betydning for dig

Når du først har registreret, at din varebil bruges til firmakørsel, så skal du ikke gøre mere, og registreringen får ikke betydning for dig, så længe du kun bruger bilen til firmakørsel.

Transport af gods for andre kræver ny uddannelse

Hvis du derimod bruger din varebil til at transportere gods for andre mod regning, så skal du registrere dette, og så vil du blive omfattet af blandt andet nye krav til uddannelse.

Sådan registrerer du varebilen

Registreringen af, hvad du bruger bilen til, sker hos Motorstyrelsen på denne måde:

  • Gå til https://motorregister.skat.dk og log på med NemID
  • Vælg ”Registrering og Rediger tilladelse” og indtast bilens registreringsnummer eller stelnummer
  • Under ”Dispensationer og tilladelser” tilføjes ”Firmakørsel”
  • Godkend registreringen og bestil en ny registreringsattest.

Læs mere på www.varebilskrav.dk

Hjælp til at registrere, hvad du bruger din varebil til?

Har du spørgsmål til, hvordan du skal registrere, hvad du bruger din varebil til? Så kan vi hjælpe dig.

Kontakt din økonomirådgiver eller ring på Tlf. 7027 9000 eller på mail kontakt@vkst.dk

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV