skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
VKST øger Omsætningen I 2020 – Giver Halvdelen Tilbage Til Landmændene
  • VKST

VKST øger omsætningen i 2020 – Giver halvdelen tilbage til landmændene

Ingen kunne tilbage i marts 2020 forudse, hvordan corona ville påvirke indtjeningen i landbruget og hos de landbrugspolitiske foreninger og rådgivningsvirksomheder. Men trods en verdensomspændende pandemi, producerede landbruget videre – og det glæder direktøren i VKST.

-Vi er glade på landbrugets vegne, at de har klaret sig så godt igennem, og vi er glade og stolte over at bidrage til det, fortæller Mads Birk Kristoffersen, der kan melde om øget omsætning på trods af corona-restriktioner.

VKST er kommet ud med en samlet omsætning på 188 mio. kr., og kerneforretningen i virksomheden, den faglige omsætning, steg i 2020 fra 174 til 176 mio. kr. uden, at der har været tale om prisstigninger på rådgivningsydelserne.

Halvdelen af overskuddet sendes tilbage til landmændene

På bundlinjen har det givet 7,1 mio. kr. i resultat, hvoraf halvdelen af overskuddet bruges på at konsolidere, og den anden halvdel på 3.5 mio. kr. overføres til ejerforeningerne, DLS, Gefion og Sjællandske Familielandbrug, som giver pengene tilbage til medlemmerne.

Det svarer til, at de aktive medlemmer i foreningerne får tilbagebetalt 4,5 pct. af deres samlede køb i VKST i 2020.

Og det kan de ifølge direktøren takke dem selv og medarbejderne i VKST for.

Vi ser, hvordan landmændene løfter deres produktion og økonomi betragteligt, når de indgår et tæt samarbejde med vores rådgivere

-Landbruget har gjort det rigtig godt. Vi bliver færre landmænd hvert år, men dem der er, gør det rigtig godt, og de efterspørger vores dygtige medarbejdere i en højere grad, siger Mads Birk Kristoffersen og uddyber:

-Der har i 2020 været en stigende efterspørgsel på den tunge, specialiserede rådgivning, der peger direkte ned i potentialet i den enkelte landbrugsvirksomhed, og som kan ses direkte på bundlinjen. Vi ser, hvordan landmændene løfter deres produktion og økonomi betragteligt, når de indgår et tæt samarbejde med vores rådgivere.

Stor ros til kunder og medarbejdere

Han udtrykker også stor taknemmelighed over for både medarbejdere og kunder over den måde, de har håndteret corona-restriktionerne på.

-Vi er rigtig glade for, at alle kunderne har taget så godt imod den måde, vi er blevet tvunget til at løse vores arbejde på her under corona. Det har været en fornøjelse at se, hvordan de bare har taget det til sig, siger Mads Birk Kristoffersen.

Det er vanskelige vilkår, men alle har navigeret godt igennem pandemi-perioden, og det skylder jeg dem en stor tak for

VKST er pga. corona blevet tvunget til at være mere digitale – både i forhold til rådgivning af kunderne, der ofte er foregået over videomøder, og i forhold til de ellers velbesøgte kunde-arrangementer og markvandringer, der nu er blevet til webinarer og digitale events.

-Og jeg er imponeret over, at vores medarbejdere har været så omstillingsparate og har kunnet arbejde og stadig yde den høje service over for vores kunder til trods for restriktioner og hjemmearbejde. Det er vanskelige vilkår, men alle har navigeret godt igennem pandemi-perioden, og det skylder jeg dem en stor tak for, siger direktøren.

Vil styrke indsatsen i fremtiden

Den digitale indsats har haft og vil i fremtiden også have stor betydning for kunderne og den rådgivning, de vil modtage fremadrettet.

-Det digitale har effektiviseret vores drift, så kunderne rent faktisk får rådgivningen en smule billigere, da vi både sparer tid og transport m.m. Så det er klart noget, vi i fremtiden også vil se mere af – også uden corona-restriktioner. Det digitale er kommet for at blive i mere eller mindre grad, siger Mads Birk Kristoffersen, der dog glæder sig til at kunne se landmændene fysisk i øjnene igen til kundemøder og arrangementer, som naturligvis vil vende tilbage, når tiden er klar til det.

Og så vil VKST investere i fremtiden. Rådgivningsvirksomheden har allerede rekrutteret flere nye, stærkt faglige medarbejdere, der skal hjælpe landmændene med at give dem bedre råd til livet i fremtiden.

Det har været nogle gode år for landbruget økonomisk set, så nu er der både økonomisk og mentalt plads til at udvikle den enkelte landbrugsvirksomhed

-Vi vil bestræbe os på at blive ved med at rekruttere dygtige medarbejdere med høj specialiseringsgrad, som skal sparre med kunderne om de fremtidige udfordringer i landbruget. Det har været nogle gode år for landbruget økonomisk set, så nu er der både økonomisk og mentalt plads til at udvikle den enkelte landbrugsvirksomhed. Og det har vi holdet til at hjælpe med, afslutter Mads Birk Kristoffersen.

Læs også: VKST opruster: Nye rådgivere står klar til at hjælpe dig

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV