skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
VKST Tilbyder Gratis, Akut Krisehjælp Til Minkavlere

VKST tilbyder gratis, akut krisehjælp til minkavlere

VKST tilbyder akut krisehjælp til alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster.

Efter regeringens udmelding onsdag om, at alle mink i Danmark skal aflives, tilbyder VKST nu alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster akut krisehjælp i form af en gratis pakke med en krisepsykolog.

Med et snuptag har corona udryddet et helt erhverv, og for mere end 1.000 minkavlere og deres familier ligger levebrødet og livsværket nu i ruiner.

-For minkavlerne er det en helt ubegribelig udmelding, og det rammer naturligvis både de materielle og menneskelige værdier, og generationer er ramt med kaos. Derfor er der behov for krisehjælp uanset, hvordan du som minkavler står stillet. Og vi stiller naturligvis vores hjælp til rådighed, siger Mads Birk Kristoffersen, administrerende direktør i VKST.

Akut krisehjælp og hjælpepakker

Lige nu er det uklart, hvordan minkavlerne bliver kompenseret økonomisk, men i VKST står rådgiverne til rådighed både nu og her med den akutte krisehjælp samt i det videre forløb, når de økonomiske overblik skal gøres op, og der skal søges hjælp i form af erstatning fra regeringen.

Den akutte krisehjælp nu og her tilbydes alle minkavlere på Sjælland, Lolland og Falster, uanset om de i forvejen er kunder i VKST eller medlemmer af Gefion, DLS eller Sjællandske familielandbrug.

Derfor er der behov for krisehjælp hurtigst muligt

Udmeldingen om at lukke et helt erhverv ned har ikke blot økonomiske konsekvenser for hele minkbranchen, men rammer også alle minkavler-familier og -generationer dybt.
-Alt, der er bygget op i de seneste 100 år, ligger med ét i ruiner. Kaos har ramt, og en situation som denne rammer derfor også personligt og psykisk, og du kan blive ramt af både vrede, sorg, håbløshed og afmagt på én gang – alle følelser er i spil, siger rådgiver Arne Larsen fra VKST, der rådgiver minkavlere til dagligt i sit arbejde.

Derfor pointerer han, at det er vigtigt at få den rette krisehjælp hurtigst muligt, så minkavleren og deres familier får de rette værktøjer til at at tackle den ubærlige situationen bedst muligt.

Lukker ned som erhverv

I sidste uge blev det oplyst, at omkostningerne kan løbe op i et milliardbeløb, hvis alle danske mink skal aflives. På pressemødet i går vurderede rigspolitichef Thorkild Fogde, at der i dag er cirka 15-17 millioner mink i Danmark.

Aflivningen af den samlede bestand vil betyde, at minkavlen reelt er lukket ned som erhverv i minimum en årrække. Der indføres dog ikke et egentligt forbud mod minkavl i Danmark.

Ring til driftsøkonom og økonomirådgiver i VKST Arne Larsen på telefon 5786 5236 for akut krisehjælp.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV