BBR

Som ejer af en landbrugsejendom skal man sikre, at SKAT har de rigtige oplysninger i BBR-registret. Man skal oplyse, hvad den enkelte bygning bruges til og registrere fx både gyllebeholder, siloer og halmfyr. Men det kan være en besværlig og uoverskuelig opgave for den enkelte landmand, der i forvejen har travlt i marken.

Derfor kan du få hjælp fra erfarne konsulenter i VKST.

I VKST har vi et helt team af medarbejdere, der arbejder med BBR. Vi kan hjælpe dig, så du er sikker på, at alt er registreret korrekt i BBR-registret. Sammen med dig gennemgår vi bygningerne, og VKST sørger for selve registreringen.

Få professionel hjælp til at lovliggøre eller opdatere dine bygninger i BBR

Har du brug for hjælp til lovliggørelser?

Hvis der er tale om lovliggørelser af bygninger, kan vores erfarne byggerådgivere hjælpe dig.

Vi kan hjælpe med at sikre, at ændringen er i overensstemmelse med gældende lovgivning og kan hjælpe med at søge godkendelse af ændringen.

Vi rådgiver dig uanset din situation, så du kommer hurtigst muligt videre.

Skal du blot opdatere bygninger i BBR?

Skal du blot opdatere dine eksisterende bygninger i BBR, kan vi også hjælpe dig. Det er simpelt og nemt:

  • Kontakt VKST og aftal et møde
  • Vi sender en mail med kort over bygningsmassen
  • Konsulenten udfylder skemaet sammen med dig
  • VKST sender registreringen til SKAT
  • Arbejdet er færdigt!

Fordi vores medarbejdere har erfaring med registreringerne, er selve opdateringen hurtigt overstået. Papirarbejdet før og efter klarer vi. Vær dog opmærksom på, at det er dit ansvar, at de oplysninger, som du giver VKST i forbindelse med registreringen, er korrekte.

Du er mere end velkommen til at kontakte VKST og få hjælp til dine lovliggørelser og BBR-registreringer. Kontakt Kasper Dreyer på telefon 2133 0625.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Hvorfor opdatere BBR?

Uanset hvad bygningerne på en landbrugsejendom anvendes til, skal de registreres sammen med tekniske anlæg som fx siloer og gyllebeholdere.

En korrekt registrering kan få stor betydning, da oplysninger i BBR anvendes af både offentlige myndigheder, forsyningsselskaber og private virksomheder som fx ejendomsmæglere og realkreditinstitutter.

Har du derfor ikke opdateret dine bygninger siden 2017, skal du gøre det hurtigst muligt.

Registreringen er lovpligtig.

Hvilke oplysninger skal med i en opdatering?

Registreringen til BBR i landbruget skal følge det, der reelt er opført på adressen – uanset om det er nyt eller gammelt byggeri. SKAT skal derfor vide:

  • Hvad de enkelte bygninger og tekniske anlæg anvendes til
  • Om bygningsnummeret og nummeret på tekniske anlæg er placeret korrekt på luftfoto
  • Størrelsen med alle udvendige mål på de enkelte bygninger og tekniske anlæg

Det er dit ansvar som landmand at sørge for, at alt er registreret korrekt, og at registreringen til BBR følger det, der reelt er opført på adressen. Er det ikke anført korrekt, eller du angiver forkerte oplysninger kan du risikere en bøde på 5.000 kr fra Kommunen i henhold til BBR-loven.

Du kan læse mere om BBR på SKATs hjemmeside her.

Få professionel hjælp til at lovliggøre landbrugsbygninger i BBR
Få hjælp til lovliggørelse og opdatering i BBR hos VKST

Læs også om

Hos VKST Byggerådgivning er vi certificeret brandrådgiver og tilbyder brandrådgivning og brandsikring til alle former for byggeri og bygninger i landbruget. Sikkerhed og tryghed er et fundamentalt funktionskrav til al byggeri – også i landbruget. Vi er din lokale brandrådgiver med speciale i bygninger i åbent land

Kasper Dreyer

Mikkel Andersen