Fremstillingspris i griseproduktion

Fremstillingspris

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Mange taler om, hvor meget man tjener pr. gris, men dette begreb er et kombineret udtryk for både produktionsomkostninger og salgspris, og kan derfor variere efter udefrakommende faktorer.

Derfor er det vigtigt at forholde sig til produktionsprisen på at lave en enkelt gris. Jo lavere fremstillingspris, jo bedre konkurrenceevne på den lange bane.

Og det kan griserådgiverne i VKST hjælpe dig med. Kontakt gerne Gitte Hansen på telefon 2163 0397 for at høre mere.

Kend dine produktionsomkostninger pr. gris og få en lav fremstillingspris

Jo lavere fremstillingspris, jo bedre konkurrenceevne

Vi kan analysere dine produktionsomkostninger, så du ved, hvor I ligger i forhold til andre.

Kun med den rigtige analyse kan du se, hvor produktionen halter, og hvor der skal sættes ind, så du kan få den laveste fremstillingspris som muligt og dermed blive konkurrencedygtig i fremtiden.

I VKST arbejder økonomikonsulenter og griserådgivere sammen og finder gennem driftsgrensanalyser frem til fremstillingsprisen og ud fra benchmarking med en sammenlignelig referencegruppe kan de se, om fremstillingsprisen er høj eller lav, og om der skal sættes ind.

Går i dybden med produktionsomkostningere

Vi går ind og ser på de enkelte tal og ser på handels- og foderstrategien og selve produktionsomkostningerne, og hjælper med at analysere og se på, hvilke parametre der kan skrues op og ned for, så vi kan lave en så lav fremstillingspris som muligt.

På den måde kan du se, om der skal justeres på selve produktionsomkostningerne, eller om der skal justeres mere på den lange bane med eksempelvis banklån eller andet.

Bliv attraktiv hos banken

Griserådgiverne i VKST ser ofte, at der kan være mange penge at hente på effektiviteten og foderforbruget, da det er helheden, der skaber resultaterne.

Derfor råder de også til, at du som griseproducent holder fokus på fremstillingsprisen og udnytter potentialerne, så du kan få det maksimale ud af det, du har.

Når du kender din fremstillingspris, og du kan vise en rapport eller analyse, hvor tingene er mere nuancerede, og du har en plan for, hvad du vil gøre, og hvordan du vil rette op, så er banken også rolige og flere oplever endda, at muligheden for at låne penge bliver større.


Kontakt din griserådgiver i VKST og hør mere om mulighederne for at få en så lav fremstillingspris som muligt.

Rådgiver i stalden

Læs også om

Hos VKST Griserådgivning tilbyder vi minerallicitation, hvor du som griseproducent kan være sikker på, at du får den rigtige pris på dagen på det korrekte foder, der er tilpasset lige præcis din produktion.

Gitte Hansen

Kim Kofoed