Få en kornanalyse hos VKST Griserådgivning

Kornanalyse

Hos VKST Griserådgivning tilbyder vi hjælp til at foretage en kornanalyse, så du kan få analyseret proteinniveauet i kornet og dermed blande foderet så optimalt som muligt.

Hvis du hjemmeblander dit korn, er en kornanalyse afgørende for, om du får det mest optimale ud af dit korn.

Med en kornanalyse ved du nemlig præcist, hvad proteinindholdet er, og du sikrer at bruge den korrekte mængde i foderet, og du får et retvisende grundlag at blande ud fra. Dermed opnår du den bedst mulige produktivitet i stalden og dermed også det bedste dækningsbidrag.

(Det hele foregår telefonisk, så vi tilbyder vores hjælp til griseproducenter i hele landet)

 

Få en professionel kornanalyse og stop med at blande i blinde

Derfor er en kornanalyse vigtig for din fremadrettede produktion

Kornanalysen er vigtig for at kunne foretage en optimal foderblanding. Udover at snyde sig selv for for den besparelse, der ligger i proteinets værdi, hvis du blander i blinde, så går en forkert blanding også ud over produktionen.

Går du eksempelvis fra et lavt til et højere protein indhold på 1 procent uden at tage højde for det og optimere efter det, kan du miste flere kr. pr. gris som fx mindre tilvækst og lavere kødprocent.

Hos søerne kan en effekt af for lavt protein niveau i foderet betyde dårligere mælkeydelse i farestalden. Her kan det økonomiske tab blive til rigtig store beløb.

Så det er en god ide at gøre noget ud af kornanalyserne og aktivt bruge resultaterne på at optimere foderet og lægge den rette foderstrategi.

Læs også: Derfor skal du i gang med en kornanalyse inden høst

To muligheder: Tilbud om en samlet løsning

Foderet er ikke bare afgørende for tilvækst og sundhed. Det er også vores erfaring, at der er mange penge at spare ved at kigge foderforbrug- og sammensætning efter i sømmene.

Derfor tilbyder vi også en samlet løsning, der giver dig sikkerhed for, at der er fokus på fodersammensætning i hele sæsonen. Ønsker du blot en kornanalyse uden efterfølgende foderstrategi og løbende opfølgning, kan du naturligvis også få det.

Se de to pakker herunder med kornanalyse eller den samlede løsning – og husk, at vi tilbyder kornanalyse til griseproducenter i hele landet.

Vil du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med en gennemgang af din foderstrategi, så læs mere på hjemmesiden her.

Kontakt os for en kornanalyse til grise

Du er velkommen til at kontakte grise- og foderrådgiver Kim Kofoed på telefon 5786 5385, hvis du har spørgsmål, eller du ønsker hjælp til kornanalyse og optimering af foderstrategi.

Læs også om

Som professionel griseproducent er det nødvendigt at styre efter omkostningerne og ikke kun efter produktionsresultatet – derfor er DB Tjek et effektivt styringsværktøj i griseproduktionen.

Kim Kofoed

Keld Sommer