Sprøjter og dyser

Der er gang i en spændende teknisk udvikling inden for marksprøjter og dyseteknik. Alle aktive sprøjteførere kommer løbende på opdateringskursus, fordi der stilles store krav til landbrugets håndtering af pesticider og et krav om at nedbringe forbruget.

Derfor er ny sprøjteteknik et vigtigt skridt på vejen. Og det kan maskinkonsulenterne i VKST hjælpe med.

Det korrekte valg af dyser sikrer optimal afsætning af sprøjtemidlerne og en minimal afdrift, og det er derfor ikke lige meget, hvilken sprøjte, du vælger. Kontakt gerne maskinkonsulenterne i VKST, hvis du ønsker uvildig hjælp og rådgivning til den korrekte sprøjteteknik.

Få rådgivning og hjælp til det rigtige valg af dyser

Landets bedste rådgivning i maskiner, sprøjter og dyser

Vores forsøgsafdeling FieldTrials har i årevis lavet forsøg med sprøjteteknik og har hjulpet landbruget med at forstå sammenhængen mellem dysevalg, vandmængde og effekt af pesticiderne. Fladsprede- og lowdriftsdyser er mange steder erstattet af kompakt injektionsdyser, og pulserende dyser er på vej frem.

Hos VKST har vores maskinkonsulenter mange års erfaring i maskin- og sprøjte-teknik, og vi kan hjælpe med det rigtige dysevalg, ud fra minimal afdrift, dækning og ønsket kapacitet.

På nogle bedrifter er luftsprøjter det oplagte valg. På andre bedrifter er det stor tankstørrelse og flydende gødning, som er det rigtige. Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte bedrift.

Med droner kan vi danne ukrudtskort til spotsprøjtning, som kan nedbringe pesticidforbruget betydeligt. Vi kan også give dig sparring til variabel tildeling af kemi, f.eks. vækstreguleringskort.

Nyeste generation sprøjter har betydeligt bedre bomstyring, sektionskontrol og renseprogrammer. Det betyder, at der er gode argumenter for at udskifte en ældre utidsvarende sprøjte.

Læs også om

Når du kender dine egne maskinomkostninger, har du et bedre grundlag for at tjene penge på din planteavl. En maskinanalyse fra VKST giver dig et solidt beslutningsgrundlag for at forbedre rentabiliteten i din planteavl med bl.a. en 5-års investeringsplan.

Christian Rabølle

Søren Geert-Jørgensen