Legater

Som landmand er det muligt at søge forskellige fonde og legater, og VKST kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke legater lige præcis du kan søge.

Her på siden kan du se tre forskellige legater til unge i landbruget, men der er også flere andre legater at ansøge. Kontakt din økonomirådgiver i VKST for at høre, hvilke legater der kan ansøges om.

Ansøgningsblanket til tre nedenstående legater skal rekvireres hos VKST hos advokatsekretær Rita Jensen på mail: rij@vkst.dk, og ansøgning skal sendes inden den 15. marts 2023 til: VKST, Agrovej 1, 4800 Nykøbing F., eller på mail til rij@vkst.dk.

Ansøg om legater og fonde til landmænd

Bondes og Ringsings Mindefond:

Legatet uddeles til støtte til den faglige uddannelse af unge landmænd m/k i landbrugsfaget i tilfælde, hvor disse ikke selv er i stand til at afholde udgifterne, der er forbundet hermed.

Ansøgere fra Øster og Vester Ulslevområdet og tidligere Nysted Kommune har fortrinsret.


Carlsfeldt Ungdomslegat:

Legatbestyrelsen for Carlsfeldt Ungdomslegat uddeler legatportioner til landmænd, der har etableret sig inden for de seneste tre år, samt til kvinder, der har giftet sig med en landmand inden for samme tidsrum.

Ansøgere skal være bosat på Falster.


Falsters Landboforenings Jubilæumslegat:

Falsters Landboforenings Jubilæumslegat uddeles én gang om året til støtte for unge, der skal være i gang med en videregående teoretisk uddannelse inden for landbrugserhvervet.

Kun ansøgere, der har nær familiemæssig tilknytning eller stammer fra Flauenskjold eller Tillitse sogne samt Falsters Landboforenings oprindelige virkeområde, vil kunne komme i betragtning til legatet.

Suppler dit skatteregnskab med en årsrapport og få overblik

Læs også om

Hvis du vil tjene flere penge, og gøre dig og din virksomhed mere attraktiv over for banken, er der ingen vej uden om: Du skal ned i substansen og forholde dig til din økonomi og de rigtige nøgletal. Og det er hverken kompliceret eller tager lang tid, men det sætter skub i dine muligheder i fremtiden. Prøv 3-trinsraketten.

Jens Fog Larsen

Jens Brogaard Jensen