Maskinteknik

Valget af den rigtige maskine kan være en sport i sig selv. Der er mange overvejelser, der skal gøres, og mange priser og nuancer, der skal sættes op mod hinanden for at ende med det rigtige og mest rentable valg af maskine.

Derfor tilbyder vi hos VKST rådgivning i maskinteknik. Vores mål er at nuancere valget af maskine, så vi får vendt flere gode løsninger og tager den gode beslutning på et oplyst grundlag. Skal det være nyt eller brugt, hvor stor tankstørrelse eller arbejdsbredde skal man vælge, og hvor kan du få bedst service og opbakning?

Du er velkommen til at kontakte maskinkonsulenterne Christian Rabølle eller Søren Geert-Jørgensen, hvis du ønsker hjælp og rådgivning i maskinteknik.

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige, nye maskine?

Hos VKST får du uvildig maskinrådgivning

Vores maskinkonsulenter arbejder med maskiner dagen lang, og hører mange erfaringer om funktion, driftssikkerhed og service på forskellige modeller. Når du undersøger markedet, vil du møde dygtige og velformulerede maskinsælgere, som har masser af gode argumenter for at vælge deres maskine. Men husk nu, at sælgeren ofte ikke er uvildig.

VKST maskinkonsulenter kan supplere købsprocessen med uvildig rådgivning, som kun har den ene interessere – at du som landmand får mest for pengene.

I forbindelse med mange års maskinanalyser har vi samlet en database over erfaringer med maskiner på MaskinBasen.dk. Her har vi styr på udvikling i vedligehold på enkelte modeller, ud fra bogførte vedligehold. Det giver os et godt grundlag for sparring til det optimale udskiftningstidspunkt. Men også til hvilke modeller andre brugere har gode erfaringer med.

Ideelt set bør enhver maskininvestering begynde med en diskussion af behovet de næste 3-5 år. Ud fra det kan vi indkredse de oplagte maskiner, størrelse og modeller. Så kan vi beregne rentabiliteten i forskellige alternativer og vurdere de faktiske tilbud.

Vi holder styr på opnåelige rabatter og realværdier, så vi kan give uvildige råd om, hvorvidt du har fået et godt eller middelmådigt tilbud på en ny maskine.

Læs også om

Når du kender dine egne maskinomkostninger, har du et bedre grundlag for at tjene penge på din planteavl. En maskinanalyse fra VKST giver dig et solidt beslutningsgrundlag for at forbedre rentabiliteten i din planteavl med bl.a. en 5-års investeringsplan.

Christian Rabølle

Søren Geert-Jørgensen