Erfa-grupper til planteavl

VKST Planteavl tilbyder erfa-grupper inden for alle områder af planteavlen gennem hele vækstsæsonen.

I en erfa-gruppe får du indblik i, hvordan andre håndterer udfordringerne i planteavlen, og du får inspiration til at optimere dit eget markbrug.

Grupperne er en mulighed for at sparre med andre landmænd og få en rådgivers indspark i et forum, hvor alle kender hinanden og derfor er trygge ved at spørge eller kommentere ideer og forslag fra hinanden.

Tag fat i din planteavlskonsulent eller sekretær Majbrit Jespersen, hvis du ønsker at blive en del af en erfa-gruppe med fokus på planteavl.

Forøg dine kopetencer og få sparring i vækstsæsonen med en erfa-gruppe

Mange fordele ved en erfa-gruppe

Der er mange fordele ved at deltage i en erfa-gruppe. Udover selve sparringen med kolleger og en rådgiver er udbyttet stort:

  • Du får øget faglig inspiration og motivation
  • Du deltager i faglige diskussioner, men også succeshistorier
  • Du bliver en del af faglig formidling af gode tips og idéer
  • Du får etableret et fagligt netværk
  • Du får øget kompetenceudviklingen af dig selv

Erfa-grupper til alle behov

I planteavlsrådgivningen er vores erfa-grupper ofte bredt dækkende grupper med fokus på håndværket, marken og erfaringsudvekslingen. Der bliver individuelt i grupperne aftalt et specifikt fokus fra møde til møde, så det passer til gruppens ønsker og afgrøder.

Dog kan vi også tilbyde mere fagspecifikke erfa-grupper, hvor du blandt andet kan finde en præcisionslandbrugsgruppe, hvor der er fokus på at optimere på produktionen gennem data og optimal udnyttelse af maskineri.

Eller du kan deltage i besøgsgrupper inden for DBII-tjek og mark- og gødningsplaner.

Erfa-grupperne er ledet af en konsulent, der giver sit faglige indspil på møderne.

Erfa-grupperne har typisk 5-10 deltagere, og deltagerne mødes 3-4 gange om året – oftest i løbet af vækstsæsonen.

Vi har eksempelvis disse erfa-grupper:

Tag fat i din planteavlskonsulent eller sekretær Majbrit Jespersen, hvis du ønsker at blive en del af en erfa-gruppe med fokus på planteavl.

Læs også om

Mange overgår i disse dage til præcisionslandbrug. Er du en af dem, eller overvejer du at bruge data og teknologi i højere grad på din bedrift, så læs mere om, hvad vi kan tilbyde inden for præcisionslandbrug her

Christian Iuel

Majbrit Jespersen