VKST hjælper dig med bæredygtighed med en ESG-rapport

ESG-rapport

Vil du supplere dit klimaregnskab med en fuld ESG-rapport, hvor vi kommer hele vejen rundt om virksomheden?

Så lad VKST hjælpe dig.

Vi er eksperter inden for ESG og kan hjælpe dig og din virksomhed med at blive mere bæredygtig og dermed mere gunstig over for både banker og kreditinstitutterne.

Kontakt gerne virksomhedsrådgiver og ESG-specialist Henrik Søndergaard på telefon 2921 9940, hvis du ønsker at vide mere om ESG-rapport.

ESG-rapporten identificerer virksomhedens styrker og svagheder inden for bæredygtighed

Hvad er en ESG-rapport?

En ESG-rapport er en afrapportering på, hvordan din virksomhed forvandler bæredygtighedsfaktorer inden for E (klima og miljø), S (samfundsansvar og dyrevelfærd) og G (økonomi og ledelse).

ESG-rapporten er derfor en orientering om, hvordan du sikrer dig, at du i fremtiden er mere robust og tager hånd om de elementer, som de 17 verdensmål og EU ligger op til i EU-taksonomi.

Hvad får du som landmand ud af det?

  • ESG-rapporten gør dig klogere på den strategi, som skal ligges, i forhold til hvilke tiltag der i fremtiden skal optimeres på inden for alle tre hovedområder (E, S og G)
  • Du får en fuld præsentation, du kan bruge over for investorer, samarbejdspartnere, myndigheder og omverdenen generelt
  • Du får oplysninger om vigtige nøgletal inden for CO2, ressourceanvendelse, produktionsteknologi, affaldshåndtering, produktionsresultater, personaletilfredshed og stabilitet, økonomiske nøgletal fra bl.a. årsrapport eller andre regnskabsanalyser m.m.

En ESG-rapport er dermed en samlet beskrivelse af, hvordan den enkelte virksomhed forholder sig til de krav, som omverdenen stiller, og hjælper med at identificere styrker og svagheder i forhold til bæredygtighed, og giver samtidig konkrete forslag til forbedring på de enkelte punkter.

En ESG-rapport kan dog variere i ovenstående kriterier alt efter størrelse og type på bedriften samt i hvilken sammenhæng rapporten skal bruges.

En ESG-rapport viser samfundsansvar

At have en gennemarbejdet ESG-rapport viser, at du tager ansvar og er parat til at gå foran i en sektor, der står over for stigende krav til bæredygtighed og samfundsansvar.

Hos VKST hjælper vi dig med at udarbejde en ESG-rapport, der opfylder de nyeste standarder og krav, så du kan fokusere på at drive en succesfuld og bæredygtig landbrugsbedrift.

Man kan ikke blive skarp til fortællingen om sit landbrug, hvis man ikke forholder sig til det. ESG-rapporten får mig til at forholde mig til, hvad jeg har gjort og gør, og får det konkretiseret.

ESG-rapport / Preben Bjerregaard / Ellesgaard / Svaneke

Det ruster mig til at blive stolt af det landbrug, vi har, og giver mig ro i maven om, at jeg nok skal klare det her.

ESG-rapport / Preben Bjerregaard / Ellesgaard / Svaneke

Få hjælp til at bruge ESGreen Tool hos VKST

Læs også om

Flere banker er begyndt at efterspørge klima-aftryk for de enkelte bedrifter, med vores Klima-tjek er du klar til snakken med banken.

Få lavet en CO2-beregning af klimaaftrykket på din bedrift. Med et Klima-Tjek, kan du nemmere planlægge dine fremtidige valg af klimatiltag.

Henrik Søndergaard

Lars Falster