Digitale løsninger

De teknologiske løsninger er kommet for at blive, og det er der en god grund til. Med de digitale løsninger har du nemlig mulighed for at udvikle og effektivisere din produktion og i sidste ende tjene flere penge på bundlinjen.

Mange digitale løsninger giver dig økonomisk værdi ved at give dig data samlet ét sted og dermed give dig det fulde overblik over produktionen – om det så er i forhold til foder, registrering af dyrene, afgrøde-overblikket eller en helt fjerde eller femte type overblik.

Herunder har vi samlet nogle af digitale løsninger, du som kvægbruger kan have gavn af at benytte på din bedrift.

Skab overblik og en bedre økonomi med teknologi

Digitale løsninger til kvægproduktionen

Der er mange forskellige løsninger, som du kan bruge til selve kvægproduktionen på din bedrift. Af eksisterende og nye teknologier kan eksempelvis nævnes:

  • Accelerometer-teknologier (SenseHUb, Cow Manager, Smaxtec m.fl.)
  • Farm management-programmer (Delpro, Horizon m.fl.)
  • Fodeteknologier (Feedlync (cowconnect), Foderteknik, NIR, Grovfoder 4.0 m.fl.)
  • Nye teknologier (Kamera-teknologier, Smartgates, CFIT m.fl.)

Derudover er der naturligvis også DMS og Ny Dyreregistrering. Ønsker du et kursus i en af de to, kan du læse mer eom det på KvægrådgivningDanmarks hjemmeside her.

Digitale løsninger til din økonomi

Der findes også mange løsninger til at hjælpe med at holde styr på din økonomi på bedriften, eller til at skabe overblik over dine økonomiske resultater på tværs af driftsgrene. Her er nogle af de digitale løsninger:

Du kan læse mere om de enkelte værktøjer ved at klikke på dem eller du kan læse mere på SEGES hjemmeside her.

Digitale løsninger til din planteavl

Også i marken er der økonomisk vinding og tidsbesparelse ved at brug digitale løsninger og teknologi. Det gælder både løsninger implementeret direkte i din planteavl samt løsninger, der skaber dig overblikket over resultaterne i marken.

Du kan læse mere om de enkelte værktøjer til markbruget på SEGES hjemmeside her.

Få hjælp

Har du brug for hjælp til at implementere de digitale løsninger, eller ønsker du rådgivning om, hvilke muligheder der er bedst i din kvægproduktion, så kontakt os gerne.

Marjolein Tersteeg

Lone Hesseldal Andersen