APV til landbrug

Det er vigtigt at have fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø – især i landbruget. Landbruget er en særligt udsat branche med store maskiner, tunge dyr og i perioder lange, travle arbejdsdage. Det kan være både hårdt og risikofyldt, og det er derfor vigtigt, at du kan passe godt på dig selv og dine medarbejdere. Og det kan du med en APV.

En APV (ArbejdsPladsVurdering) er lovpligtig, hvis du har ansatte i din virksomhed. Men en APV er også vejen til et sikkert og godt arbejdsmiljø på din bedrift.

Kontakt Jette Sandager eller Heidi Ledskov fra VKST, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din bedrift med en APV.

Få et godt arbejdsmiljø i dit landbrug med en APV

Har du styr på dit arbejdsmiljø?

Få besøg af en erfaren arbejdsmiljøkonsulent, der kommer ud på din virksomhed og gennemgår arbejdsmiljøforholdene. Sammen med dig gennemgår vi arbejdspladsen, så du får et nemt et overblik over, om der er forhold, der bør rettes op på i forhold til arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed.

Når det drejer sig om arbejdsmiljø og sikkerhed i landbrug, vær opmærksom på:

  • Det er et lovkrav, at alle virksomheder med ansatte skal gennemføre en APV, også selvom der kun er 1 ansat eller f.eks. sæsonarbejdere
  • APV’en skal opdateres mindst hvert tredje år. Den skal være skriftlig og skal kunne fremvises, når Arbejdstilsynet kommer på besøg
  • Derudover er det lovpligtigt at afholde en årlig arbejdsmiljødrøftelse med medarbejderne

Du kan læse mere om APV og kravene til din arbejdplads på Arbejdstilsynets hjemmeside her.

Få en konkret handlingsplan

Nå vi har været på besøg, modtager du en rapport med en handlingsplan, hvor vi har gjort kravene overskuelige for dig samt en fysisk mappe med alle dine dokumenter, som du skal kunne fremvise, når Arbejdstilsynet stiller ved screening af din bedrift.

Vores dygtige konsulenter hjælper dig med at skabe det bedste arbejdsmiljø i dit landbrug. Vores mangeårige erfaring på området er din sikkerhed for, at arbejdet bliver udført korrekt og i takt med lovgivningen.

Du er velkommen til at kontakte en af vores konsulenter i vores arbejdmiljø-afdeling på telefon 7027 9000, ligesom du kan bruge kontaktinformationerne her på siden, hvis du ønsker at høre mere om arbejdsmiljø i landbruget.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Jeg vil klart anbefale andre at få lavet et DBII Tjek, da det giver et overblik over, hvilke udgifter du har på din planteproduktion og dermed også et overblik over dine tal.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Jeg vil mene, at et DBII Tjek er et godt redskab for os landmænd til at holde styr på udgifterne i marken.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Jeg vil sige, at det har været en positiv overraskelse af få et DBII Tjek af vores afgrøder, for det bekræftede, at det godt kan betale sig at dyrke roer.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Det kan en arbejdsmiljøkonsulent hjælpe med

  • At udarbejde en APV (lovpligtig)
  • At revidere APV’en, så den er opdateret
  • At afholde den årlige arbejdsmiljødrøftelse med medarbejderne (lovpligtig)

Vores erfaring viser, at der ofte kommer nye ideer og forslag frem til arbejdssikkerhed og arbejdsmiljø på bedriften, når du holder den årlige arbejdsmiljødrøftelse sammen med en arbejdsmiljøkonsulent. Samtidig hjælper vi jer med at gøre drøftelserne konkrete og operationelle i forhold til dagligdagen.

Fordele med fokus på et sikkert arbejdsmiljø i landbruget

Når du sikrer et godt og sikkert arbejdsmiljø i dit landbrug, kan du få mange klare fordele:

  • Større arbejdsglæde, motivation og produktivitet hos dine medarbejdere
  • Et faldende sygefravær
  • Mere fastholdelse af medarbejderene og mindre udskiftning
  • Sparede omkostninger ved ulykker og erhvervssygdomme

Priser på APV – Lovpligtig arbejdsplads vurdering

Læs også om

Hvis du ønsker at etablere, udvide eller ændre din husdyrproduktion, kan det være en jungle at finde rundt i love og reglerne herfor. Hos VKST tilbyder vi professionel hjælp til husdyrgodkendelse og miljøgodkendelse i landbruget, så du slipper for at møve dig igennem papirjunglen.

Heidi Stine Ledskov

Jette Sandager