Frøavl

I Danmark er vi verdensmestre i frøgræs, og frøavl spiller derfor en afgørende rolle i landbruget, så vi kan sikre forsyningen af kvalitetsfrø til hele verden.

Frøavl er en kompleks proces, der kræver omhyggelig planlægning – både før, under og efter selve frødyrkningen.

Kontakt gerne planteavlskonsulenterne Lars Jørgensen eller Susanne Feldthusen, hvis du har brug for råd og vejledning inden for frøavl – de er eksperter i frøavl, og rådgiver og støtter dig i at opnå et optimalt udbytte og den bedste kvalitet af dine afgrøder.

Få adgang til ekspertise og viden til at optimere din frøavl

Har du styr på teknikkerne?

Optimering af frøavl kræver stor pertentlighed, korrekt timing og sikre dyrkningsteknikker tilpasset netop dine arealer. Hos VKST kan vi hjælpe dig med dyrkningen af frøavl, uanset om du er nybegynder eller erfaren.

Gennem årene er frøavl blevet meget specialiseret og det er vigtigt at vælge dyrkningsteknikker, der sikrer det bedste fundament for et højt frøudbytte af bedst mulig kvalitet.

Et optimalt frøudbytte kræver den bedste etablering. Korrekt maskinløsning afhængig af jordtype og korrekt timing i marken sikrer frøet vand, luft og varme for at spire, mens lys og korrekt gødskningsstrategi er de afgørende faktorer for den videre vækst – så perioden fra spiring til vækst med mange frøstængler bliver så optimal som mulig.

Har du brug for råd og vejledning til de rette maskinløsninger, så kontakt en af vores erfarne maskinkonsulenter Christian Rabølle eller Søren Geert-Jørgensen.

Klimatilpasning i frøavl

Mange faktorer i frøavlen kan vi optimere på – men en stor med- og modspiller er vejr og vind.

Højere temperaturer, kraftigere nedbørsmængder og tørke er faktorer, som vi ikke kan lave om på, men må optimere frøavlen under.

I takt med flere ekstremer inden for klimaforandringerne får vi over årene mere eller anden sygdom og flere eller nye skadedyr, som vi skal sikre vores frødyrkning over for.

Tilsvarende får vi færre muligheder for bekæmpelse, hvilket også gælder inden for ukrudtsbekæmpelsen, og det er vigtigt hele tiden at tilegne sig ny viden for at opnå de mest optimale frøudbytter.

Billeder: Billeder af frøavl udlånt af DLF


Kontakt os for råd og vejledning

Vores planteavls- og maskinkonsulenter er eksperter inden for frøavl og er opdaterede om de nyeste forskningsresultater og dyrkningsteknikker.

Ring til dem i dag og få specialiseret viden og rådgivning, så du sikrer den mest optimale frøavl.

Få adgang til ekspertise og viden til at optimere din frøavl

Læs også om

Mange overgår i disse dage til præcisionslandbrug. Er du en af dem, eller overvejer du at bruge data og teknologi i højere grad på din bedrift, så læs mere om, hvad vi kan tilbyde inden for præcisionslandbrug her

Lars Jørgensen

Susanne Feldthusen