Økologiske projekter

Hos Økologisk VKST arbejder vi konstant med at udvikle nye landbrugsfaglige metoder og med at igangsætte tiltag inden for fx frugtbarhed, recirkulering og afgrøder for at udvikle det økologiske marked.

Det gør vi via projekter, der er støttet eller finansieret af forksellige fonde inden for landbruget.

Herunder kan du se en oversigt over de projekter, vi er i gang med i øjeblikket, hvor du kan klikke dig ind og læse mere om projektets formål, metoder og resultater.

Har du spørgsmål til et af vores projekter, eller ønsker du yderligere oplysninger om igangværende eller fremtidige projekter, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Igangværende og afsluttede projekter i økologi

Hjælp(e) afgrøder til væksthusgrøntsager

Økologisk VKST har i 2022 været med i projektet ” Hjælp(e) afgrøder til væksthusgrøntsager” som er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug. Læs vores digitale hjælpeafgrødekatalog her:

Hjælpeafgrødekatalog til væksthuse

Se også lidt fra vores ture i drivhuset:

Ecoorchard

Nye værktøjer til at fremme funktionel biodiversitet i frugtplantager. Blomsterstriber mellem æblerækkerne giver flere naturlige fjender, færre skadedyr og færre æbler med skader. Læs mere om projektet her

Økologisk dyrkning af sukkerroer

Økologisk VKST har siden 2018 været med i projektet ’Økologisk dyrkning af sukkerroer’, som vil fortsætte til udgangen af 2021. Læs mere om projektet her

Bibestøvning af hestebønner og lupin

Projektet har undersøgt, om selvbestøvende planter som Lupin og Hestebønner har gavn af at blive bestøvet af bier. Projektet viste, at der er højere udbytter i hestebønner, men ikke i lupin. Projektet var et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforning og Økologisk VKST.

Læs mere om projektet og se resultaterne her: Bibestøvning af hestebønner og lupin 2. år.

Læs også om

Som de eneste i landet kan Økologisk VKST tilbyde et DBII Tjek for økologer. Du får derfor muligheden for at sammenligne din bedrift med andre økologer og muligheden for at kende din bundlinje straks efter høst.

Carsten Hvelplund Jensen

Jens-Peter R. Paulsen