Bæredygtig økonomi

En vigtig del af en bæredygtig bedrift er at have en bæredygtig økonomi. Og taler man om ESG, er G’et et vigtig aspekt for netop denne. G’et i ESG står nemlig for virksomhedsledelse og omhandler gennemsigtigheden i virksomeden og i dennes økonomi og skatteforhold.

Hos VKST kan vi hjælpe dig med at skabe en bæredygtig økonomi i din virksomhed. Vi har stor erfaring inden for alle økonomiske aspekter af at drive et bæredygtigt landbrug, og vi står klar til at hjælpe dig med konkrete værktøjer, du kan tage i brug hurtigst muligt.

Kontakt gerne vores klimarådgivere Henrik Søndergaard eller Lars Falster, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Få hjælp til at få en bæredygtig bundlinje i virksomheden

Skab overblik og læg en strategi

Som landmand gør du måske allerede meget i forvejen, når det kommer til at skabe en bæredygtig økonomi, som er med til at belyse din bedrifts initiativer.

Benchmarking og Fraktilanalyser er for eksempel med til at give et overblik over status og potentialer for din økonomiske, bæredygtige udvikling. Ligesom en virksomhedsstrategi er med til at belyse din motivation for fremtiden.

Alle tiltag mod en bæredygtig økonomi er ikke kun godt for bundlinjen på kort sigt, men er også med til at skabe likviditet på længere sigt og give dig en større goodwill, når du skal i banken og ansøge om nye lån.

Eksempler på tiltag, der kan øge en bæredygtig økonomi:

Kontakt din klima-rådgiver for hjælp

Vil du blive bedre til at skabe en bæredygtig økonomi i din virksomhed og samtidig få plus på ESG-kontoen, når du skal til møde i banken, så tag fat i vores klimarådgivere og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.

Læs også om

Nordea og Vækstfonden har allerede meldt ud, at de fremover vil benytte sig af ESG-modellen, når landmænd skal ansøge om nye lån. Derfor er ESG-kravene netop et meget vigtigt emne for dit landbrug nu, hvis du gerne vil have mulighed for at få højere udviklingskapital.

Henrik Søndergaard

Lars Falster