Økologisk planteavl

Hos Økologisk VKST har vi Danmarks stærkeste planteavlsteam.

Vores fokus ligger på dit landbrug og dine ønsker inden for økologisk planteavl. Vi målretter derfor vores rådgivning til dine behov og det, du gerne vil opnå med dit landbrug.

Du er mere end velkommen til at kontakte en konsulent i Økologisk VKST, hvis du har spørgsmål til din økologiske planteavl og ønsker råd og vejledning.

Få professionel sparring og rådgivning til økologisk planteavl

Få hele pakken med økologisk planteavl

Inden for økologisk planteavl kan vi hjælpe med alt fra planlægning af sædskifte og næringsstofforsyning til indberetninger og økologikontrol.

Vi hjælper blandt andet med:

  • Mark- og gødningsplanlægning
  • Gødsknings- og ukrudtsstrategier
  • Næringsstofforsyning
  • Markbesøg
  • Opbygning af jordfrugtbarhed
  • Sædskiftestrategi
  • Forberedelse til en fejlfri økologikontrol
  • Fællesskema og økologiindberetning
  • Strategisk beslutningsgrundlag
  • Handel og afsætning af afgrøder

Ønsker du et gratis omlægningstjek og mere information om omlægning til økologi, kan du læse mere her.

Vi er dine øjne i marken

Vores konsulenter har stor erfaring i økologisk planteavl, og lever og ånder for økologien. Derfor er det bedste for vores planteavlskonsulenter også at komme ud i marken og se, hvad der sker – for den bedste planteavlsrådgivning foregår bedst med hænderne i mulden.

Derfor kommer vi gerne på besøg hos dig og tager en tur rundt i marken sammen med dig for at hjælpe med de problemer eller spørgsmål, du måtte have. Hele året rundt.

Økologisk VKST er den rette samarbejdspartner for dig, fordi vi hjælper dig igennem hele processen.

Jeg ser et bæredygtigt, økologisk landbrug som et landbrug, der ikke bruger kunstige pesticider, kunstgødning og tilpasser sin produktion af fødevarer, så det ikke belaster vores klima mere end, hvad der er holdbart i det lange løb.

RISE-analyse / Arne Juel Jensen / Friland

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Vi rådgiver i alle økologiske afgrødetyper

Vores dygtige konsulenter har hver sin spidskompetence inden for økologiske afgrøder, og vi kan rådgive i alle afgrødetyper, uanset om der er tale om foder- eller konsumkorn, raps, bælgsæd, frøavl, sukkerroer eller specialafgrøder.

Vi har desuden stor fokus på strategisk anvendelse af efterafgrøder og grøngødning for opbygning af jordfrugtbarhed og næringsstoffer.

VKST rådgiver i professionel økolgisk planteavl
Dyrker du økologisk planteav, så få rådgivning og sparring hos VKST

Læs også om

Som de eneste i landet kan Økologisk VKST tilbyde et DBII Tjek for økologer. Du får derfor muligheden for at sammenligne din bedrift med andre økologer og muligheden for at kende din bundlinje straks efter høst.

Per Jensen

Ninna Rieper Boesen