E-kontrol i griseproduktion

E-kontrol

E-kontrol står for effektivitetskontrol og er et værktøj, som viser nøgletal i din griseproduktion. Det er en af de klassiske flagskibe i griserådgivningen og danner grundlag for hele overblikket over din produktion, og hvordan det står til.

E-kontrollen kan vise, hvilke områder der skal udarbejdes en målrettet indsats på. E-kontrollen bliver samtidig brugt i udarbejdelsen af gødningskorrektion, når foderet er korrekt indtastet i et af styringsprogrammerne.

Har du brug for hjælp til udarbejdelsen, er du mere end velkommen til at kontakte din griserådgiver i VKST.

Få overblik over dine nøgletal med E-kontrol

Lad os hjælpe dig med udarbejdelsen

VKST hjælper dig gerne med at udarbejde E-kontrol. Vi hjælper både på din egen PC på dit kontor, eller der kan sendes data ind, og vi udarbejder E-rapporten herfra.

Samtidig kan vi sætte fokus på udvalgte områder og udarbejde uddybende analyser, der går et stik dybere ind i tallene fra E-kontrollen. Vi hjælper på flere forskellige programmer.

E-kontrollen kan bl.a. danne grundlag for:

  • Produktionsstyringen
  • Produktionsbudgettet
  • Den opnåede produktivitet
  • Resultatopgørelser
  • Fravænnings-, løbe-, farings- og vaccinationslister
  • Planlægning og målsætning
  • Og meget mere

God styring af griseproduktionen skaber de bedste resultater

For at opretholde et højt produktionsniveau i griseproduktionen kræves der en effketiv produktionsstyring – og det får du med E-kontrollen.

Når vi hjælper dig med udarbejdelsen af E-kontrollen, kan du som tilvalg også få rapporten med rådgiverens bemærkninger, vurdering og kommentarer til optimering i produktionen med konkrete muligheder for at forbedre bedriftens produktionsniveau og dermed forbedre indtjeningen.

Vil du optimere yderligere, anbefaler vi, at du kommer med i DB Tjek Gris, hvor du får overblik over, hvor du tjener pengene, og hvad du skal stramme op på, samtidig med, at du også kan benchmarke dig op mod andre lignende griseproducenter.

Læs mere om DB Tjek Gris her.

Kontakt gerne Griserådgiver Jette Sandager, hvis du ønsker hjælp til udarbejdelse af E-kontrol eller anden form for analyse på dine nøgletal i produktionen.

Få hjælp til E-kontrol hos VKST

Læs også om

Som professionel griseproducent er det nødvendigt at styre efter omkostningerne og ikke kun efter produktionsresultatet – derfor er DB Tjek et effektivt styringsværktøj i griseproduktionen.

Jette Sandager

Gitte Hansen