Familiehandel

Går du med overvejelser om familiehandel, så kan vi hjælpe dig.

Vi er eksperter på området, og har gennem mange år hjulpet med familiehandel både i og uden for landbruget.

Vi hjælper dig hele vejen rundt med både det juridiske, det skattemæssige, de fremtidige økonomiske forhold og også i forhold til de personlige og familiemæssige aspekter, der er i en familiehandel. På den måde er du sikret en tryg og succesfuld familiehandel.

Få rådgivning og hjælp til overdragelse af bolig i familien

Fordele ved en familiehandel

Der kan være gode grunde til at overveje en familiehandel frem for en almindelig ejendomshandel.

En familiehandel omhandler primært overdragelse af fast ejendom til et nærtstående familiemedlem.

En familiehandel er en nemmere og billigere løsning end en almindelig bolighandel, hvor du har mulighed for at gøre brug af blandt andet 15%-reglen.

Det er en regel, der tillader, at en ejendom må sælges billigere, end den seneste offentlige ejendomsvurdering, medmindre der er specielle forhold, der gør sig gældende på ejendommen, eksempelvis, hvis der er foretaget store forbedringer gennem de seneste år.

Derudover har en familiehandel også den fordel, at stempelpengene på skødet kan modregnes i gaveafgiften, ligesom køber undgår at skulle betale boafgift af værdien af boligen.

Kontakt gerne Finn Hallberg eller Henrik Ringo, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning i forbindelse med en familiehandel.

Vi har mange kompetencer i VKST, og vi bruger hinanden flittigt. Det betyder, at ejendomsrådgivere arbejder tæt sammen med blandt andre skatterådgivere, økonomirådgivere, bygningskonsulenter og planteavlskonsulenter

Karl-Åge Hornshøj Poulsen / Ejendomsrådgiver i VKST

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Få hjælp og rådgivning i forbindelse med familiehandel i landbruget

Vi hjælper dig med familiehandel

Når du bruger en rådgiver fra VKST i forbindelse med familiehandlen, er du garanteret en gnidningsfri proces, hvor der er styr på det hele. Vores rådgivere har mange års erfaring i faget, og vi har stor indsigt og faglig viden i ejendomshandler i landbruget.

  • Vi kender reglerne og alle de juridiske aspekter
  • Vi gennemgår købsaftalen
  • Vi vejleder jer i forhold til skatteordningen
  • Vi tager os af skøde, tinglysning og alt det andet

Nye ejendoms-vurderinger på vej

Går du allerede med overvejelser om en familiehandel i fremtiden, så bør du komme i gang med handlen nu. Der er nemlig nye ejendomsvurderinger på vej, som kan gøre handlen dyrere.

Vi kender ikke de nye priser, men vi forventer, at den nye offentlige vurdering kommer til at stige meget. De nye vurderinger kommer på det almindelige ejendomsmarked i 2023, mens de forventes at ramme landbruget i 2024/2025.

Så hos VKST anbefaler vi, at du går i gang med handlen nu, så du kan nå at få de gunstige priser med.

Læs også: Overvejer du generationsskifte eller familiehandel i nærmere fremtid? Så gør det nu

Foretag fmailiehandel nu, inden de nye ejendomsvurderinger kommer
VKST tlbyder professionel hjælp til familiehandel i landbruget

Læs også om

Et ejer- og generationsskifte er for resten af livet, og det er nogle vigtige beslutninger, der skal træffes, og dit liv bliver forandret. Det er en lang og svær forandringsproces, og derfor er det også vigtigt, at tankerne og processen begynder allerede mange år før selve overdragelsen.

Finn Hallberg

Henrik Ringo