skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Overvejer Du Generationsskifte Eller Familiehandel I Nærmere Fremtid? Så Gør Det Nu!

Overvejer du generationsskifte eller familiehandel i nærmere fremtid? Så gør det nu!

Skal du sælge din landbrugsejendom til børn eller en betroet medarbejder, eller lave en anden form for familiehandel, er det ved at være sidste chance, hvis det skal ske på de gamle, fordelagtige regler og kendte vilkår

For efter nytår forventes ejendomsværdierne at stige rigtig meget.

-Papirerne skal sendes af sted til os nu, og vi skal i omdrejninger nu her, så vi kan få papirarbejdet lavet inden nytår, siger skatterådgiver Heidi Rosenkilde Larsen fra VKST.

Den nugældende +/- 15 procent-regel

Ejendomme ved familiehandler kan i dag værdisættes til plus/minus 15 procent i forhold til den offentlige ejendomsvurdering.

-Der er en mangeårig praksis for, at skattemyndighederne ikke anfægter værdiansættelsen ved familieoverdragelser af fast ejendom, hvis den overholder +/- 15%-reglen. Det er bl.a. begrundet i, at det bør være skattemyndighederne, der bærer risikoen for, at de offentlige vurderinger er retvisende, siger Heidi Rosenkilde Larsen.

Men de seneste år har +/- 15%-reglen imidlertid været under stigende pres. Det skyldes bl.a. de vedvarende problemer med ejendomsvurderingerne, som betyder, at ejendomsvurderingerne fra 2011/12 er fastfrosset og typisk ikke længere kan antages at afspejle ejendommenes kontante handelsværdi.

Lad være med at vente en måned eller to. Det skal være nu!

-Og vi forventer, at den nye offentlige vurdering kommer til at stige rigtig meget – og derfor skal du i gang med familiehandlen nu, hvis du allerede er nået til det punkt, at der skal handles. Lad være med at vente en måned eller to. Det skal være nu, siger skattespecialisten.

Kom trygt og succesfuldt igennem generationsskiftet

Alt papirarbejde og underskrifter skal være ordnet og sat, så tag fat i din konsulent i VKST med det samme, hvis generationsskiftet eller familiehandles skal ske på de gamle, gunstige regler.

I VKST er vi eksperter i generationsskifte, og vi kan hjælpe dig hele vejen rundt i forhold til både det juridiske, det skattemæssige, de fremtidige økonomiske forhold og også i forbindelse med de personlige og familiemæssige aspekter, der er i et generationsskifte.

Du er velkommen til at kontakte Heidi Rosenkilde Larsen på telefon 5786 5131 for yderligere oplysninger om de økonomiske og skattemæssige aspekter i et generationsskifte.


Læs også: Generationsskifte kræver også denne overvejlse – har du tænkt på den?
Læs også: Tre kendetegn for det succesfulde generationsskifte
Læs også: Sådan planlægger du det gode ejerskifte

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV