3 kendetegn for det succesfulde generationsskifte

28. januar 2019

Et godt generationsskifte i familien er kendetegnet ved, at alle parter kommer gennem forløbet på en god måde. Tryghed er nøgleordet – både når det gælder økonomi, familielivet og planlægning af generationsskiftet.

Der er personlige og familieprægede overvejelser og hensyn, der skal vurderes ved et generationsskifte. Dertil kommer de økonomiske, juridiske og skattemæssige forhold, som skal afklares inden skiftet. VKST kan hjælpe med begge dele – og vi har stor erfaring med alle typer af generationsskifte.

Ikke to generationsskifter skal tilrettelægges ens, men fælles for alle dem, der lykkedes er, at de involverede parter efter en endt proces har økonomisk overblik, en klar plan og kan se hinanden i øjnene:

1. Økonomisk tryghed

Både sælger og køber skal have overblik over den økonomiske situation efter generationsskiftet. Det giver tryghed at vide, hvor mange penge man har at leve for, når ejendommen er overgået til næste generation. Men det er også vigtigt, at den unge generation har det fulde overblik over de økonomiske vilkår i handlen og efterfølgende.

2. En klar plan for alle de involverede

Når processen er færdig ligger der en klar plan for, hvordan generationsskiftet skal gennemføres, og hvornår det skal ske. Planen er med til at sikre, at alle de involverede er enige om forløbet, så der ikke opstår tvivl eller misforståelser, som i værste fald kan skabe splid i familien.

3. Familien står sammen – også bagefter

Det giver tryghed at vide, at de beslutninger man træffer, er de rigtige for alle parter. En proces omkring et generationsskifte starter ofte med, at familien afstemmer forventninger og snakker om, hvad de kunne tænke sig af fremtiden. Den afklaring er vigtig for planlægning af det videre forløb – for ofte er der forskellige opfattelser af, hvad fremtiden skal byde på. Afklaringen er vigtig for, at alle i familien kan se sig selv i generationsskiftet.

VKST er altid klar til at hjælpe dig og familien til et succesfuldt generationsskifte, både økonomisk og menneskeligt, kontakt os for en uforpligtigende samtale.

Af Bente Poulsen, virksomhedsrådgiver og Henrik Holm Andersen, storkundechef i VKST

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Politik

15. april 2024

VKST: Ulovligt vandløbsregulativ i Ringsted kommune skal ændres

Politik

11. marts 2024

Tiden er løbet fra den kommunale vandløbsforvaltning

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Tilmeld dig her

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn:
Adresse
Afsætte eller modtage?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld din medarbejder her

Deltageroplysninger*

Navn(Påkrævet)

Arbejdsgiveroplysninger

Navn(Påkrævet)
Adresse(Påkrævet)

Udfyld formularen og kom med på listen:

Navn
Adresse
Søge eller udleje?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.