skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
3 Kendetegn For Det Succesfulde Generationsskifte

3 kendetegn for det succesfulde generationsskifte

Et godt generationsskifte i familien er kendetegnet ved, at alle parter kommer gennem forløbet på en god måde. Tryghed er nøgleordet – både når det gælder økonomi, familielivet og planlægning af generationsskiftet.

Der er personlige og familieprægede overvejelser og hensyn, der skal vurderes ved et generationsskifte. Dertil kommer de økonomiske, juridiske og skattemæssige forhold, som skal afklares inden skiftet. VKST kan hjælpe med begge dele – og vi har stor erfaring med alle typer af generationsskifte.

Ikke to generationsskifter skal tilrettelægges ens, men fælles for alle dem, der lykkedes er, at de involverede parter efter en endt proces har økonomisk overblik, en klar plan og kan se hinanden i øjnene:

1. Økonomisk tryghed

Både sælger og køber skal have overblik over den økonomiske situation efter generationsskiftet. Det giver tryghed at vide, hvor mange penge man har at leve for, når ejendommen er overgået til næste generation. Men det er også vigtigt, at den unge generation har det fulde overblik over de økonomiske vilkår i handlen og efterfølgende.

2. En klar plan for alle de involverede

Når processen er færdig ligger der en klar plan for, hvordan generationsskiftet skal gennemføres, og hvornår det skal ske. Planen er med til at sikre, at alle de involverede er enige om forløbet, så der ikke opstår tvivl eller misforståelser, som i værste fald kan skabe splid i familien.

3. Familien står sammen – også bagefter

Det giver tryghed at vide, at de beslutninger man træffer, er de rigtige for alle parter. En proces omkring et generationsskifte starter ofte med, at familien afstemmer forventninger og snakker om, hvad de kunne tænke sig af fremtiden. Den afklaring er vigtig for planlægning af det videre forløb – for ofte er der forskellige opfattelser af, hvad fremtiden skal byde på. Afklaringen er vigtig for, at alle i familien kan se sig selv i generationsskiftet.

VKST er altid klar til at hjælpe dig og familien til et succesfuldt generationsskifte, både økonomisk og menneskeligt, kontakt os for en uforpligtigende samtale.

Af Bente Poulsen, virksomhedsrådgiver og Henrik Holm Andersen, storkundechef i VKST

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV