Budget

Et budget er i dag en naturlig del af enhver moderne landbrugsvirksomhed, som et vigtigt værktøj i produktionen og økonomistyringen. Med et budget får du hjælp til at holde styr på økonomien, og du får overblik over det forventede økonomiske råderum for virksomheden.

Hos VKST rådgiver vi alle former for landbrug i budgettering, og vi kan både hjælpe med at udarbejde budgetterne for dig, ligesom vi rådgiver i de forskellige former for budgetter og hjælper dig med at tolke diverse budgetudsving og dets betydning for din virksomhed.

Du er velkommen til at kontakte en af vores eksperter i budget, hvis du har brug for hjælp eller rådgivning i budgettering i din virksomhed.

Få overblik over din økonomi med et retvisende budget

Det er vigtigt at bruge budget i landbruget

Kravet til likviditet og de positive resultater er øget markant gennem de seneste år. Det betyder, at der også er et større behov for overblik og selvindsigt. Og det får du med et budget.

Et budget giver dig det overblik og den viden, du har brug for, for at kunne handle på tingene og skabe forandring og optimere din virksomhed. Og det er vigtigt at kunne fremvise sort på hvidt, for at kunne låne penge i banken.

Skal du have fuldstændig styr på økonomien i din bedrift, kan det ofte kræve flere forskellige budgetter udover det overordnede budget. Hos VKST kan vi hjælpe dig med udarbejdelse af eksempelvis:

  • Et resultatsbudget
  • Etableringsbudget
  • Driftsbudget
  • Likviditetsbudget
  • Projektbudget
  • Statusbudget
  • En budgetprognose
  • Et investeringsprojekt

Budget som ledelsesværktøj

Når vi hjælper dig med at udarbejde et budget, kommer det også med en grundig analyse, som du kan bruge i din virksomhed. Her bliver budgettets resultat, likviditet og eventuelt de forskellige driftsgrene analyseret og vurderet.

I samarbejde med dig vil din rådgiver pege på de stærke og svage sider i budgettet, ligesom potentialet og de fremadrettede fokuspunkter vil blive fremhævet, så du kan arbejde med det i den kommende periode.

På den måde kan du også bruge budgettet som et ledelsesværktøj, og som et vigtigt værktøj, når du skal tale med bank og investorer. Du er velkommen til at kontakte din økonomirådgiver i VKST, hvis du ønsker at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig og din landbrugsvirksomhed med budgettering.

Hos VKST kan vi hjælpe dig med at lægge et budget for din virksomhed

Læs også om

Som sparringspartner hjælper vi dig med at skabe overblikket og mulighederne og får sat handling bag dine tanker og ideer, og finder de helt rigtige løsninger for lige præcis dig, din familie og bedrift, og får lavet en konkret handlingsplan, der viser vejen fra tanke til handling.

Casper Elkjær Christensen

Allan Carlsen