skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Benchmark og analyse af din virksomhed

Benchmark og analyser er vigtige redskaber, når du vil gøre det endnu bedre i din virksomhed og dit landbrug. Med benchmarking kan du få kortlagt, om du ligger blandt de bedste bedrifter i Danmark, eller om der er plads til forbedringer.

Benchmark kan forbedre dine økonomiske resultater

Når du får lavet en årsrapport for din landbrugsvirksomhed hos VKST, kan du sammenligne dine regnskabstal med tusindvis af regnskaber i hele landet.

Benchmark er et økonomiredskab, der både stiller skarpt på de områder i din virksomhed, hvor du gør det godt, og på de områder, hvor der er noget at hente. I en benchmark sammenligner vi nemlig din virksomhed med andre virksomheder, der har samme produktionsgrundlag eller samme størrelse som din egen. Vi analyserer bedriftens stærke og svage sider, og du får skabt et overblik over de fokusområder, som kan forbedre bundlinjen.

Med benchmarking får du derfor mulighed for at se, hvordan din virksomhed klarer sig i forhold til andre sammenlignelige landbrugsvirksomheder det pågældende år, og du kan finde potentialer og forbedringspunkter i din økonomi.

Benchmarking på enkelte driftsgrene

Når vi laver benchmark, sørger vi for at skræddersy rapporten, så den matcher dine præcise ønsker. Vi kan trække på data fra landbrug i hele landet, hvilket betyder, at vi har mulighed for at udføre benchmark på baggrund af et stort repræsentativt datagrundlag. Vi kan også trække på lokale data, så du får et helt lokalt sammenligningsgrundlag.

Derudover kan benchmark både bruges til analyse af din virksomhed som helhed, ligesom vi kan foretage benchmarking på de enkelte driftsgrene i virksomheden. På den måde kan du opnå høj viden om din produktion med både nøgletal og fraktilanalyser.

Få en benchmark-pakke fra VKST

Med en benchmark-pakke fra VKST får du et samlet overblik over dine nøgletal og muligheder for udvikling. Alt det får du:

Fast pris på hele pakken

Landbrugsejendomme UNDER 75 ha:
3.000 kr.
*Priserne er ekskl. moms
Landbrugsejendomme over 75 ha:
5.000 kr.
*Priserne er ekskl. moms

Landmand: ”Jeg gider ikke at rode med det, hvis jeg ikke tjener penge”

Henrik Boel Olsen har fået benchmark i mange år og brugerne tallene fra sin rapport til at gøre det bedre år efter år.

-Det er helt klart værd at få lavet en benchmark og bruge den. Det er ikke bare et popsmart værktøj. Jeg bruger tid på tallene, analyserer på det – det er en virksomhed, og der skal tjenes penge, siger Henrik Boel Olsen.

Du kan læse hele artiklen med Henrik her.

Kontakt os for yderligere information om benchmarking

Vi udfører benchmarking på både budgetter og årsrapporter, ligesom benchmarking også bruges i vores DBII Tjek på planteavl, økologi og svin. Kontakt gerne din økonomikonsulent, hvis du ønsker at vide mere om benchmark og analyse af din virksomheds nøgletal.

Benchmark er dit redskab til en optimeret økonomi
Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV