Benchmark og analyse

Benchmark og analyser er vigtige redskaber, når du vil gøre det endnu bedre i din virksomhed og dit landbrug. Med benchmarking kan du få kortlagt, om du ligger blandt de bedste bedrifter i Danmark, eller om der er plads til forbedringer.

Vi udfører benchmarking på både budgetter og årsrapporter, ligesom benchmarking også bruges i vores DBII Tjek på planteavløkologi og gris.

Kontakt gerne din økonomikonsulent, hvis du ønsker at vide mere om benchmark og analyse af din virksomheds nøgletal.

Find besparelser i din virksomhed med banchmarking

Benchmark kan forbedre dine resultater

Når du får lavet en årsrapport for din landbrugsvirksomhed hos VKST, kan du sammenligne dine regnskabstal med tusindvis af regnskaber i hele landet.

Benchmark er et økonomiredskab, der både stiller skarpt på de områder i din virksomhed, hvor du gør det godt, og på de områder, hvor der er noget at hente. I en benchmark sammenligner vi nemlig din virksomhed med andre virksomheder, der har samme produktionsgrundlag eller samme størrelse som din egen. Vi analyserer bedriftens stærke og svage sider, og du får skabt et overblik over de fokusområder, som kan forbedre bundlinjen.

Med benchmarking får du derfor mulighed for at se, hvordan din virksomhed klarer sig i forhold til andre sammenlignelige landbrugsvirksomheder det pågældende år, og du kan finde potentialer og forbedringspunkter i din økonomi.

Benchmarking på enkelte driftsgrene

Når vi laver benchmark, sørger vi for at skræddersy rapporten, så den matcher dine præcise ønsker. Vi kan trække på data fra landbrug i hele landet, hvilket betyder, at vi har mulighed for at udføre benchmark på baggrund af et stort repræsentativt datagrundlag. Vi kan også trække på lokale data, så du får et helt lokalt sammenligningsgrundlag.

Derudover kan benchmark både bruges til analyse af din virksomhed som helhed, ligesom vi kan foretage benchmarking på de enkelte driftsgrene i virksomheden. På den måde kan du opnå høj viden om din produktion med både nøgletal og fraktilanalyser.

Landmand: Benchmark fremhæver hullerne

Henrik Boel Olsen har fået benchmark i mange år og brugerne tallene fra sin rapport til at gøre det bedre år efter år.

-Det er helt klart værd at få lavet en benchmark og bruge den. Det er ikke bare et popsmart værktøj. Jeg bruger tid på tallene, analyserer på det – det er en virksomhed, og der skal tjenes penge, siger Henrik Boel Olsen. Du kan læse hele artiklen med Henrik her.

Min rådgiver er ærlig og lægger ikke fingrene imellem og tør at slå mig i hovedet, når jeg får en skør ide. Men han udfordrer mig også og presser mig dermed i den rigtige retning.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Få en benchmark-pakke

Med en benchmark-pakke fra VKST får du et samlet overblik over dine nøgletal og muligheder for udvikling. Alt det får du:

Driftsgrensanalyse af din planteavlsbedriftHar du roer, laver vi en særlig driftsgrensanalyse som en del af prisen.
Benchmark-rapport for 2022Vi sammenligner regnskabstal med bedrifter, der ligner din.
FraktilanalyseFarvekoderne rød, gul og grøn gør det let og overskueligt at udpege potentialer.
BidragsanalyseVi sammenligner din bidragssats og dit renteniveau med regnskaber, der ligner dit.
10 års udbyttestatistikUdbytter fordelt på geografiske områder.
Besøg hos dig, ca. 1 timeVi gennemgår tallene og drøfter potentialerne for din virksomhed.
Kort referat af mødetVi aftaler, hvordan vi i fællesskab følger op på dine potentialer.

Læs også om

Har du svært ved at spare op, eller føler du, at du tjener for lidt, og ønsker du at arbejde med din virksomheds potentialer og muligheder?

Så er en årsrapport er oplagt valg til dig. Med et bedre økonomisk overblik får du samtidig mulighed for, at renterne i pengeinstituttet kan sænkes, hvilket kan føre til en bedre kreditvurdering.

Jeppe Madsen

Nikolaj Thousig Møller