Kom godt fra start med en miljøvurdering fra VKST

Miljømappe

Det er ikke altid lige belejligt, når kommunen kommer på tilsyn i landbruget for at føre kontrol med, at lovgivningen og meddelte godkendelser bliver overholdt. Der er mange ting, der skal være styr på, og mange papirer, der skal findes frem til selve kontrollen.

Derfor har VKST gjort det nemt for dig med en miljømappe.

Med en miljømappe er du forberedt før tilsynet, og du kan holde styr på alle dine papirer, godkendelser, attester, oversigtskort og meget andet ét sted. Det gør det dermed nemt at finde alt frem til gennemgang.

Bliv klar til et kommunalt miljøtilsyn med en miljømappe

Hvad indeholder en miljømappe?

Hvis du har en miljøgodkendelse, kan vores medarbejdere i VKST Natur & Miljø hjælpe dig med at udarbejde en miljømappe, hvor alle relevante oplysninger til miljøtilsynet kan noteres ned og samles, så du er godt forberedt til næste tilsyn.

I miljømappen kan du finde:

  • Et nemt og overskueligt fanebladssystem
  • Alle registreringer samlet ét sted: miljøgodkendelse, tillæg, beredskabsplan, kontrol for gyllebeholdere, diverse vilkår (gyllekøling, vandforbrug, ventilation mv.) og meget mere.
  • Skemaer til udfyldelse
  • Beskrivelser af, hvilke forhold der skal egenkontrolleres og hvornår

Med en miljømappe skal du derfor kun kigge ét sted, når du skal bruge et relevant dokument eller registrering, eller når du skal fremvise dokumentation under kommunens tilsyn.

Hos VKST har vi en fast, lav pris på miljømappen, som du kan se længere nede her på siden.


Bestil en miljømappe i dag

Ønsker du at vide mere om miljømappen, eller bestille en miljømappe, er du mere end velkommen til at kontakte miljøkonsulent Heidi Ledskov, så du kan blive klar til det kommunale miljøtilsyn uden anmærkninger.

Du kan kontakte Heidi på telefon 5148 9081 eller mail hsl@vkst.dk.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Jeg vil klart anbefale andre at få lavet et DBII Tjek, da det giver et overblik over, hvilke udgifter du har på din planteproduktion og dermed også et overblik over dine tal.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Jeg vil mene, at et DBII Tjek er et godt redskab for os landmænd til at holde styr på udgifterne i marken.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Jeg vil sige, at det har været en positiv overraskelse af få et DBII Tjek af vores afgrøder, for det bekræftede, at det godt kan betale sig at dyrke roer.

DBII Tjek / Carsten Brædder / Nysted

Undgå indskærpelser og anmeldelser

En miljømappe er ikke en service, der giver økonomi her og nu, men det giver ro og tryghed i hverdagen, når der er styr på tingene, og man med ro i sindet kan invitere myndighederne på besøg uden at frygte indskærpelser.

Der er rigtig mange småting, der skal være styr på for at være klar til et tilsyn og måske nogle steder, hvor det kan betale sig at rydde lidt op. Men vigtigst af alt, skal alle papirer, attester, godkendelser, oversigtskort m.m. findes frem til gennemgang – og det er nemt med miljømappen.

Der er brugerbetaling på kommunernes tilsyn, så det er klart at anbefale, at alt glider nemmere og hurtigere, når kommunen kommer på tilsyn.

Læs også om

Med miljøledelse får du overblik og indblik: Overblik over miljøtiltag og indblik i, hvor og hvordan du skal sætte ind for at opfylde lovkravene. Samtidig får du viden om, hvor du kan gøre en ekstra indsats, som både giver en miljøgevinst og som kan forbedre dine resultater.

Heidi Stine Ledskov

Piil Krogsgaard