Bæredygtig mark og jord

I kampen mod klimaændringerne spiller dansk landbrug og planteavl en vigtig rolle. Mange planteavlere og jordbrugere har i dag stort fokus på klima og bæredygtighed og gør allerede meget for at reducere klimapåvirkningen, men der kan altid gøres mere.

Klimarådgiverne i VKST kan hjælpe dig med at sætte klima og bæredygtighed på dagsordenen og ved, hvilke tiltag der er nemmest eller mest effektive at bruge på den enkelte ejendom.

Kontakt derfor gerne din klimarådgiver i VKST, hvis du har brug for hjælp eller værktøjer til at reducere klimapåvirkningen i din planteavl.

Få konkrete værktøjer til at øge fokus på klima og bæredygtighed i marken og jorden

Fokus på jordbearbejdning og pesticidforbrug

For at reducere klimapåvirkningen er en af de vigtigste tiltag i planteavlen at øge jordens frugtbarhed ved at have fokus på jordbearbejdning og afgrøderotation.

Det øger produktiviteten og beskytter jorden mod tab af næringsstoffer.

Derudover er brugen af pesticider og kunstgødning også en vigtig faktor, og kan nedsættes ved biologisk bekæmpelse og naturlig metoder mod skadedyr, ligesom eksempelvis præcisionsjordbrug også er en holdspiller i kampen mod brugen af pesticider.

Eksempler på tiltag, der kan hjælpe i kampen mod klimapåvirkningen:

Ovenstående er blot eksempler på nogle af de tiltag, der kan være med til et nedbringe din ejendoms udledning i marken og jorden, og er alle nogle, som din rådgiver i VKST kan hjælpe dig med.

Kontakt din klima-rådgiver inden for planteavl

Vores eksperter rådgiver om bæredygtige dyrkningsmetoder, jordforbedringsteknikker og kulstoflagring. Gennem vores rådgivning og sparring kan du øge din jords frugtbarhed, beskytte biodiversiteten og reducere dit klimaaftryk, samtidig med at du sikrer en økonomisk bæredygtig drift.

For et bæredygtigt landbrug og planteavl er ikke kun godt for klimaet og miljøet, men vil også kunne mærkes på din økonomi. Så tag fat i din klimarådgiver fra VKST Planteavl og kom i gang i dag.

Læs også om

Du kan også læse meget mere om, hvordan du kan forretningsudvikle din virksomhed ved at forøge værditilvæksten. Eller du kan få et professionelt setup med gårdråd eller en bestyrelse.

Jakob Antonissen Jensen

Martin Rath Olsen