Benchmarking på maskinopgaver

Benchmarking på maskinopgaver

Hos VKST Maskinrådgivning har maskinkonsulenterne i mange år udført benchmarking på maskinopgaver.

Igennem mere end 300 maskinanalyser, hvoraf størstedelen bliver opdateret hvert 1-3 år, er der samlet mange benchmarkingtal. Regnearket med sammenligningstal er dynamisk opdateret med de nyeste tal og kan bruges til at vurdere landmandens nøgletal.

Skal du også have vurderet dine nøgletal og lave en benchmarking på maskinopgaver? Så kontakt maskinkonsulenterne i VKST.

Hvor godt betaler dine markopgaver sig at udføre?

Har du en skarp maskinøkonomi?

Når VKST udfører benchmarking, har vi opdelt tallene i arealgrupper, og her er det interessant at se stordriftsfordelene på maskinomkostninger. Men også spredningen på tallene.

For eksempel kan man have en skarp maskinøkonomi på 200 ha og godt konkurrere med gennemsnittet af 400-600 ha-ejendomme.

Maskinkonsulenterne har defineret et indekstal for omkostningen på opgaveniveau, som betyder at du har mulighed for at benchmarke mellem ejendomme, selvom nabotaksterne stiger over årene. Hvis pløjning for eksempel koster 650 kr./ha og nabotaksten er 890, så bliver indekstallet 73. Man pløjer altså 27% billigere end nabotaksten.

Få svar med en maskinanalyse

Alle vores maskinanalyser angiver indekstallet på opgaveniveau og fortæller direkte, hvor godt hver opgave kan betale sig selv at udføre. Med en maskinanalyse fra VKST får du adgang til landets bedste benchmarking tal på maskinomkostninger.

Kontakt Christian Rabølle eller Søren Geert-Jørgensen, hvis du ønsker at vide mere.

Effektiv og professionel landbrugsrådgivning

Læs også om

Vores maskinkonsulenter er rigtige maskinkonsulenter. De arbejder udelukkende med maskinrådgivning hver eneste dag, og deres kendskab og erfaring til maskinomkostninger, analyser, benchmarking og indsigt i prisudviklingen på markedet bunder i mere end 300 maskinanalyser.

Christian Rabølle

Søren Geert-Jørgensen