Onboarding

Det er både dyrt og tidskrævende at ansætte nye medarbejdere, og derfor skal du ikke blot gøre en indsats for at finde de rigtige medarbejdere, du skal også gøre en ekstra indsats for at fastholde dem.

Det kan du gøre ved at have fokus på på begrebet “onboarding”, når du skal ansætte en ny medarbejder.

Hos VKST er vi eksperter i onboarding af nye medarbejdere i landbruget, og vi kan hjælpe dig med både at finde de rigtige medarbejdere OG med at sikre et godt onboarding-forløb, så du har større chance for at fastholde medarbejderen.

Du kan læse mere om, hvad onboarding er herunder, og du er velkommen til at kontakte Jette Sandager, hvis du ønsker at vide mere.

Onboarding hjælper med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i landbruget

En fuld pakke med onboarding hos VKST

Hos VKST kan vi hjælpe dig med den fulde pakke, når du skal ansætte en ny medarbejder og samtidig sikre dig, at medabrejderen fastholdes i virksomheden:

  • Behovsafdækning af den nye medarbejder
  • Jobannonce
  • Virksomhedsanalyse
  • Udvælgelse af egnede kandidater og samtaler
  • Eventuelt DISC personprofil til udvikling
  • Kompetence afdækning
  • Indkøring af medarbejderen – fra fodermester til elev
  • VKST er med til at planlægge de første 14 dage af ansættelsesforløbet
  • VKST følger løbende op de første 3måneder. Antallet af samtaler med ledere og kandidater er individuelt

Skræddersy dit forløb med onboarding

Vi har nogen faste punkter, som vi kan køre fra en ende af, men vi kan også plukke i ovenstående alt efter, hvilke behov du har for rekruttering.

Du har derfor mulighed for at skræddersy onboarding-forløbet præcis, som du ønsker, så det passer både til den nye medarbejder og til din virksomhed. I VKST har vi størst succes med at være med i processen fra start til slut.

Det giver dig som landmand den største succesrate.

Jeg har brug for at vide, hvornår jeg er ved at gøre noget forkert, og hvad jeg kan gøre bedre, og det får jeg med den her sparring med VKST.

Rådgivning / Flemming Risbjerg / Skibby

Derfor er onboarding vigtigt i lanndbruget

Derfor er onboarding vigtigt

Et godt onboarding-forløb giver dig en større succesrate i rekrutteringen, da der er positivt fokus på den nye medarbejder. Vedkommende føler sig godt taget mod og føler, at det er en arbejdsplads, der værdsætter sine medarbejdere. Dermed øges chancen for at de bliver på arbejdspladsen i længere tid.

Ved et godt onboarding-forløb skabes der også synlighed for den nye medarbejder samt de medarbejdere, der skal involveres i den nye medarbejders ansættelse og oplæring.

Hvorfor få hjælp til onboarding?

Du kan sagtens selv køre et godt onboarding-forløb, men der kan være flere fordele ved at vælge en udefrakommende person til at deltage i onboardingen af den nye medabejder.

For nogle medarbejdere – nye som eksisterende – kan det være lettere at være ærlig over for en udefrakommende, som dermed ikke er ens egen leder. Det er nemmere at få sagt, hvad der er godt og skidt, hvad der kan forbedres, og hvad der fungerer fint. På den måde kan du som landmand få en bedre indsigt i din daglige ledelse, og du får nogle fokuspunkter, som du kan arbejde med i din personlige ledelsesudvikling.

VKST hjælper med et godt onboarding forløb i landbruget

Læs også om

Vores erfarne ledelseskonsulenter hjælper landbruget med ansættelseskontrakt og rekruttering af medarbejdere til virksomhederne. Vi kan blandt andet hjælpe med rekruttering, stillingsannoncer, ansættelse i landbrug, ansættelseskontrakt til landbrug, ansættelsessamtaler, udvælgelse af kandidater m.m.

Jette Sandager

Tove Goldbeck Jensen

Henrik Søndergaard