Miljøteknologi

Ved udvidelse af svinestalde skal man i de fleste tilfælde investere i miljøteknologi for at reducere ammoniakfordampningen. Men hvilken teknologi er den billigste, langsigtede løsning for lige præcis din ejendom?

Det kan du få svar på med rådgivning i miljøteknologi.

Du kan læse mere om miljøteknologi her på siden, men vil du være sikker på, at du ikke blot overholder lovkravene, men også gør det til den lavest mulige udgift, der er den bedste løsning for lige præcis din bedrift? Så tag fat i bygge- og grisekonsulent Keld Sommer, der rådgiver om miljøteknologi i grisestalde.

Vælg den bedste løsning til din ejendom

Vi tager udgangspunkt i den enkelte ejendom

Som de ensteste rådgivere i området kan VKST tilbyde rådgivning i miljøteknologi og hjælpe dig med at vælge den bedste og mest optimale løsning til netop din ejendom og besætning.

Vi rådgiver i følgende miljøteknologi:

  • Gyllekøling
  • Luftrensning
  • Fast gulv
  • Gylleforsuring

De fleste svineproducenter vælger i blinde eller ud fra det billigste produkt, når der skal indsættes miljøteknologi i svinestalden.

Men det kan blive dyrt i den lange ende, hvis man vælger forkert. For der er stor forskel på, hvad omkostningerne i den lange ende bliver alt efter, hvilken løsning du vælger. For hvad der er smart og den mest rentable løsning på den ene ejendom, er det måske ikke på naboejendommen.

Skab bindeleddet mellem miljøgodkendelse og den daglige drift

Når vi rådgiver i miljøteknologi, skaber vores konsulent bindeleddet mellem miljøgodkendelsen, den daglige drift og økonomien på din ejendom og dine behov.

Eksempelvis er gyllekøling ikke den bedste løsning, hvis besætningen er stor, og man producerer mere varme, end man kan nå at bruge.

Her går vores miljøkonsulent ind og foretager økonomiberegninger og ser på ejendommen og produktionen som en helhed og vælger det mest brugbare og holdbare for den enkelte bedrift.

Ligger din ejendom for tæt på et naturområde og er derfor låst for udvikling? Her kan VKST med rådgivning i miljøteknologi hjælpe med at udvikle din ejendom uden at belaste naturområdet.

Læs også om

Skal du bygge ny stald til dine grise eller renovere den gamle stald? Så lad VKST hjælpe dig. Vi er eksperter inden for staldbyggeri og er din sparringpartner gennem hele eller dele af processen.

Keld Sommer

Piil Krogsgaard