Kalverådgivning

Sunde kalve ligger fundamentet for en sund lakterende ko med høj ydeevne. Det hele starter i kalvestalden. Derfor er det også vigtigt at have fokus på kalvene i produktionen, så både kalvedødeligheden nedjusteres og medicinforbruget sænkes.

VKST tilbyder professionel kalverådgivning med alt fra gennemgang af stalden til opmåling af kalve. Vi har den faglige viden, den professionelle tilgang og værktøjerne til at sætte fokus på kalvene.

Kontakt gerne kvægrådgiver Lone Hesseldal Andersen på telefon 2163 9296, hvis du ønsker en gennemgang af din kalvestald, eller du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe med at optimere din produktion ved at have fokus på dine kalve.

Kalverådgivning: Få sunde kalve – før det er for sent

Vi giver dig friske øjne i kalvestalden

Kalvepasning er et arbejde, der lønner sig at have en plan for. Der er altid områder, der kan optimeres, og når det kommer til kalve, kan man se hurtige resultater fra dag til dag.

Når vi rådgiver i kalve, ser vi på dagligdagen i kalvestalden og kommer med forslag til optimeringer af arbejdsgange og lægger en plan for, hvordan der kan arbejdes smartere, så kalvene får en bedre og større tilvækst.

Vi planlægger individuelle forløb, der er tilpasset den enkelte bedrift, og med vores erfaring og viden kan vi hurtigt se, hvor i kalveperioden der skal sættes ind, ligesom vi hjælper med at få udført ændringerne i praksis.

Med kalverådgivning tilbyder vi eksempelvis:

  • Gennemgang af kalvestalden
  • Optimering af fodringsstrategierne
  • Hjælp til implementering af nye tiltag i praksis
  • Opfølgning og eventuelle ændringer
  • Opmåling af kalve
  • Erfa-grupper til kalvepasning

Det er vigtigt, at prioriteringerne i kalvestalden er på plads – og at de er rigtige. Først når du er i mål med prioriteringerne, vil du kunne indfri din produktionsmæssige og økonomiske gevinst ved at producere sunde og robuste kalve.

Vi hjælper dig med prioriteringerne og giver dig værktøjerne til at hjælpe dine kalve godt fra start, så du ikke lader genetisk potentiale gå tabt til at skabe en sund, fuldvoksen ko med høj ydeevne.

Erfa-grupper til kalvepassere

Vi tilbyder erfa-gruppe til kalvepasser, som er for ansatte i et kvægbrug, der passer eller er ansvarlige for kalve – både danskere og udlændinge. Du kan læse mere om erfa-gruppen her.

Har du udfordringer i kalvestalden, som du har brug for hjælp til at løse, eller ønsker du en hjælpende hånd til at optimere din produktion og nå jeres målsætninger? Så kontakt kvægrådgiver Marjolein Tersteeg på telefon 2180 1624 i dag.

Læs også om

En høj produktion i kvægstalden bunder i sunde og raske køer med højt ydelsesniveau. Og her er foderet et af de mest afgørende elementer for succes.

Marjolein Tersteeg

Lone Hesseldal Andersen