skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
VKST arbejder for bedre vandplaner
Stege Nor. Kilde: KRAK

Miljøstyrelsen har sendt nye vandområdeplaner i høring, men planerne kan få fatale konsekvenser for danske landmænd. Det reagerer VKST og andre landboforeninger på, hvorfor VKST har udarbejdet høringssvar til styrelsen.

Høringssvarene tager udgangspunkt i ti områder på Sjælland, der har udsigt til at blive påvirket negativt af vandplanerne. Du kan finde høringssvarene længere nede på siden.

Rapporterne, som høringssvarene bygger på, viser, at:

  • Miljøstyrelsen slet ikke tager højde for vandudskiftning i fjordene
  • Kvælstof fra landbruget ikke påvirker fjorde i de kritiske sommermåneder
  • Der er alt for mange fejl og uforklarlige ændringer i planerne

“Vandområdeplanerne 2021-2027” var i offentlig høring frem til den 22. juni 2022. I den forbindelse har foreningerne i Landbrugspolitisk Forum bestilt en række faglige rapporter, som skal understøtte foreningernes høringssvar til vandområdeplanerne.

Du kan læse høringssvarene fra VKST for de påvirkede områder herunder:

VKST blander sig politisk for at sikre dine interesser

VKST varetager dine erhvervspolitiske interesser og taler din sag, hvis politikerne og forskerne er usaglige. Det gør vi, når det gælder uhensigtsmæssige vandområdeplaner, men også i forbindelse med andre politiske sager, der påvirker landmænd negativt.

Men resultater kommer ikke af sig selv; der skal kæmpe for dem. Det politiske arbejde kræver ressourcer, vedholdenhed og høj faglighed og er med til at skabe bedre vilkår for dig og andre landmænd.

Bliv del af en landboforening, hvor politik ikke blot er ord – det er handling!

VKST’s styrke og gennemslagskraft er helt afhængig af en stor medlemstilslutning. Det er sammen, at vi kan gøre en stor forskel! Derfor har hvert eneste medlemskab og din opbak­ning til arbejdet stor betydning.

Har du lyst til at være medlem og støtte det politiske arbejde for landbrugets rammevilkår, så meld dig ind i VKST her.

Vandområdeplaner i Roskilde Fjord
Roskilde Fjord. Kilde: visitfjordlandet
Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV