skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Miljøledelse hos VKST

Med miljøledelse får du overblik og indblik: Overblik over miljøtiltag og indblik i, hvor og hvordan du skal sætte ind for at opfylde lovkravene.

Samtidig får du viden om, hvor du kan gøre en ekstra indsats, som både giver en miljøgevinst og som kan forbedre dine resultater.

Miljøledelse: Nyt lovkrav fra den 21. februar 2021

Fra den 21. februar 2021 er det lovpligtigt med miljøledelse på større svine- og fjerkræejendomme. Miljøledelse handler om at gøre ting i hverdagen, som påvirker miljøet i en positiv retning – og om at dokumentere det.

Det er et lovkrav til alle husdyrbrug, der er omfattet af IE-direktivet, dvs. svineproduktioner med mindst 750 stipladser til søer eller mindst 2.000 stipladser til slagtesvin (over 30 kg) eller mindst 40.000 stipladser til fjerkræ.

Derimod er kvægbrug ikke omfattet af reglerne om miljøledelse.

Den årlige indberetning af Miljøledelse, skal være indsendt ved udgangen af året, hvert år fra december 2021.

Dokumentér det, du allerede gør 

Der er mange af de ting, du allerede gør på bedriften, der kan indgå i miljøledelse. Det gælder fx uddannelsesplaner, APV, sikkerhedsinstrukser m.m.

Med VKST’s værktøj til registrering af miljøledelse får du:

  • En enkel og handlingsorienteret miljøpolitik med konkrete mål
  • Det fulde overblik over krav og vilkår i din miljøgodkendelse
  • Gennemgang af ejendommens miljøforhold
  • Samlet alle eksisterende og nye miljøinitiativer, så de kan dokumenteres over for myndighederne
  • Et arbejdsredskab alle kan bruge

Nem indberetning med vores registreringsværktøj

I VKST har vi et enkelt registreringsværktøj, der gør det let for dig og dine medarbejdere at dokumentere jeres indsats.

Og som en del af vores rådgivning får du en kvartalsvis opfølgning på dine indsatser og en årlig gennemgang af din miljørapport, inden du skal indberette den til kommunen, hvert år inden udgangen af marts måned.

Kontakt os her og kom i gang med miljøledelse

Kontakt miljøkonsulent Piil Krogsgaard på telefon 4040 5523 eller på mail pkr@vkst.dk så du kan komme i gang med det samme og begynde at registrere. Du er også velkommen til at kontakte Piil, hvis du har spørgsmål til området eller til vores registreringsværktøj.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV