Krigen i Ukraine skal ikke udnyttes

1. april 2022

Folketinget har vedtaget en særlov, der giver midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine. Det er en hjælp til flygtninge, men ordningen skal ikke bruges til de ukrainske medarbejdere, der allerede arbejder i landbruget, mener VKST. 

Folketinget har vedtaget en særlov, der giver midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine. Flygtninge fra Ukraine kan få midlertidig opholdstilladelse i Danmark og adgang til at bo og arbejde her i landet. Med særloven vil personer, der er fordrevet fra Ukraine, hurtigt kunne blive en del af det danske samfund, herunder få adgang til arbejdsmarkedet, undervisning og uddannelse.

Særloven betyder også, at de ukrainere, som i dag opholder sig i Danmark på f.eks. en erhvervsordning, har mulighed for at ansøge om den særlige midlertidige opholdstilladelse. Bestyrelsen i VKST opfordrer på det kraftigste til, at man ikke udnytter den nuværende situation, og tvinger medarbejdere på erhvervsordningen over i den nye særlov, hvor reglerne for løn og arbejdsvilkår er ringere.

Loven trådte i kraft den 17. marts 2022. Du kan læse mere og finde ansøgningsskemaer her. Opholdstilladelsen gælder i første omgang frem til den 17. marts 2024.

Se hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere

Har du medarbejdere fra Ukraine eller ønsker du at hjælpe flygtninge, har vi samlet fem konkrete ting, du kan gøre for at hjælpe.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)