skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000

DB Tjek Svin giver fokus på bundlinjen

Med et DB Tjek Gris eller et kapacitetstjek i griseproduktionen får du overblik over, hvor du tjener pengene, og hvad du skal stramme op på.

DB Tjek Gris

Som professionel griseproducent er det nødvendigt at styre efter omkostningerne og ikke kun efter produktionsresultatet – derfor er DB Tjek et effektivt styringsværktøj i griseproduktionen.

DB Tjek Gris er en opgørelse af indtægter og omkostninger lavet ud fra p-kontrol og regnskabsdata. Derudover er DB Tjek et værktøj, der benchmarker dit dækningsbidrag med sammenlignelige besætninger. Det giver dig en god analyse af produktionens stærke sider, som I kan fastholde, samt de svage sider, hvor der er mulighed for forbedring.

Samlet set får du et overblik over det økonomiske potentiale i besætningen.

Med et DB Tjek får du:

  • Benchmark af effektivitet, salgspris, stykomkostninger og dækningsbidrag
  • Mulighed for et samlet overblik over kapital og kapacitetsomkostninger og dermed fremstillingsprisen pr. gris
  • En udførlig handlingsplan

Du får dermed mulighed for helt præcist at fastlægge, hvad du tjener på de produkter du sælger

Du får dermed mulighed for helt præcist at fastlægge, hvad du tjener på de produkter du sælger – efter fradrag, fragt m.m. Tilsvarende kender du de præcise omkostninger – inklusiv indkøb og arbejdstid.

Når talmaterialet står klart, gennemgås det gerne sammen med dine medarbejdere, så alle får fokus på indtjening og omkostninger, og VKST hjælper med at opsætte mål og handlingsplaner, der kan igangsættes i virksomheden med det samme.

DB Tjek Gris kører på landsplan hvert halve år, men det er også muligt at få analyseret sit materiale, når behovet er der.

Griseproducent: DB Tjek Gris viste, at vi brugte for mange penge

Frihedslund Læregård på Vestsjælland har siden 2012 fået lavet DB Tjek. Bestyrer Frank Thulsted fortæller, at de har fået stor værdi ud af analysen, og at de bruger den som et effektivt styringsværktøj i griseproduktionen.

Læs hele artiklen og se videoen med Frank Thulsted fra Frihedslund, der fortæller om DB Tjek her.

Kapacitetstjek

Et kapacitetstjek i griseproduktionen tager udgangspunkt i din fysiske kapacitet i stalden, miljøgodkendelsen og i dine afsætningskontrakter. Ud fra det finder vi den begrænsende faktor, som efterfølgende optimeres, så der generes størst muligt indtjening i anlægget samlet set.

Med et kapacitetstjek kender du:

  • Den reelle kapacitet i staldanlægget
  • Den strategi der skal til for at genererer den største indtjening.

Uanset om du vælger DB Tjek eller kapacitetstjek, handler det om at optimere bedriften ud fra konkret viden om, hvad der skaber de bedste tal på bundlinjen.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV