10 år i spidsen for landbrugets erhvervspolitik på Sjælland

21. december 2017

Landboforeningen Gefion i Sorø har siden 2007 ført en meget aktiv erhvervspolitik med chef Ane Popp-Kristensen i spidsen, der sammen med den erhvervspolitiske afdeling kan fejre 10 års jubilæum i december i år.

I 2007 fusionerede Susålandets Landboforening, Landbosjælland og Landbocentrum til Landboforeningen Gefion, og i samme omgang blev den erhvervspolitiske afdeling etableret i foreningen. Afdelingen blev oprettet med det formål at matche de nye storkommuner og skabe politisk indflydelse.

Fra snak til handling

Oprettelsen af en Erhvervspolitisk afdeling var unik, da Gefion nu ansatte personer, der skulle omsætte bestyrelsens politik til aktiv politisk handling og varetage medlemmernes interesser.

Ane Popp-Kristensen blev ansat som chef og har gennem alle 10 år ledet afdelingen.

”Hun blev ansat som markant sparringspartner for bestyrelsen, og hun har fået lagt en linje sammen med bestyrelsen på politiske opgaver, som Gefion kunne ændre og påvirke. Målet har været politisk handling og interessevaretagelse frem for retorisk snak uden reel aktiv opfølgning,” fortæller Mads Birk Kristoffersen, administrerende direktør i VKST, der ejes af Gefion og DLS.

10 år med synlig politisk interessevaretagelse

Da landboforeningen valgte at etablere den erhvervspolitiske afdeling, var det dengang et stærkt strategisk valg for at stå stærkere sammen og få den indflydelse, der var nødvendig for at kæmpe medlemmernes sag.

Rigtig mange ressourcer i afdelingen bruges på at få påvirket og ændret de urealistiske miljømålsætninger, der ligger i vandplanerne. Og Gefion har derigennem været synlige på borgmesterkontorerne, hos udvalgsformænd og embedsværket, på møder i vandløbslavene og når der generelt skal tales landbrugets sag.

I dag kan Ane Pop-Kristensen og afdelingen med de ti års jubilæum markere et succesfuldt arbejde med mange store politiske sejre og en stærk erhvervspolitik med synlig politisk interessevaretagelse, som har skabt resultater for foreningens medlemmer.

Stor opbakning fra medlemmerne

Formand for Landboforeningen Gefion, Torben Hansen, påpeger dog, at ingen triumfer var mulige uden foreningens mange medlemmer.

”Vi vil i den forbindelse også takke foreningens medlemmer for opbakningen til det politiske arbejde. Uden medlemmernes opbakning kan man ikke føre en aktiv og handlekraftig interessevaretagelse,” fortæller formanden.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)