250 planteavlere til Temadag om Maltbyg

14. juni 2022

Historisk høje priser på maltbyg og et dermed stort fokus på kvaliteten heraf drev mandag den 13. juni mere end 200 planteavlere mod forsøgsmarkerne i Slimminge.

VKST afviklede nemlig Temadag om Maltbyg, hvor alle elementerne i dyrkningen af maltbyg blev gennemgået. Lige fra sortsvalg og såning til plantebeskyttelse og den perfekte tærskning.

– Det sker hvert år, at maltbyg bliver kasseret, fordi kornet ikke overholder kvalitetskravene. Det er derfor vigtigt at fokusere på de faktorer, der sikrer, at maltbygavlen ikke falder for kvalitetskravene – især med de her priser, siger planteavlskonsulent i VKST Ole Schou, der var manden bag og vært for temadagen om maltbyg.

Maltbyg er stadig en af de vigtigste afgrøder i Danmark

– Det var dejligt at se så stort et fremmøde, og man kunne mærke den gode stemning blandt landmændene. Det var tydeligt at se, at maltbyg fortsat ser ud til at blive en af de vigtigste afgrøder i Danmark, siger Ole Schou.

Udover selve dyrkningen af maltbyg var malteriet Viking Malt også på programmet, som viste prøver af den færdige malt og forklarede om vigtigheden af, at landmændene producerer den perfekte maltbyg. Bryggeriet Braunstein fra Køge sponsorerede smagsprøver på dagen, hvor landmændene kunne se og smage de forksellige typer øl, der produceres fra dansk maltbyg.

Vil du vide mere om dyrkningen af maltbyg eller om priser og maltbygmarkedet i øjeblikket, er du mere end velkommen til at kontakte Ole Schou på telefon 2924 5121.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)