3 simple tips til at opnå betydelige besparelser gennem finansiering og investering

18. august 2023

I dagens moderne landbrug, hvor teknologiske fremskridt og skiftende globale, økonomiske strømninger spiller en afgørende rolle, er det mere essentielt end nogensinde for landmændene at træde ind i investerings- og finansverdenen med åbne øjne.

At tage aktiv interesse i de områder er ikke blot en mulighed, det er en nødvendighed for at opnå bæredygtig vækst og succes i landbrugssektoren.

Det mener økonomi og virksomhedsrådgiver Kim Johansen fra VKST, der netop ser nogle aktuelle muligheder for landmændene for at opnå betydelige besparelser gennem finansiering og investering.

Han kommer derfor her med tre tips til, hvordan du kan opnå besparelser.


1. Alternativ investeringsstrategi:

-Mange kunder får omkostningsbilag fra banken, der viser udgifter i niveauet 1,5% for forvaltning af deres papirer. Det er muligt at nedbringe den omkostning med ca. 1% uden at gå på kompromis med kvaliteten, via en alternativ investeringsstrategi, forklarer Kim Johansen.

Ved at analysere og optimere investeringerne i forhold til risikoprofil, markedstilsvarende omkostninger og forventet afkast kan du som landmand altså opnå betydelige besparelser.

2. Danske realkreditobligationer

– Danske realkreditobligationer igen blevet attraktive med mulighed for fornuftige afkast og med minimale omkostninger, siger Kim Johansen og forklarer, at obligationerne giver landmændene en chance for at investere med lav risiko og samtidig opnå en rimelig indtjening.

-Den udvikling kan give landmændene en ekstra måde at diversificere deres porteføljer på og forbedre deres økonomiske situation, forklarer han og uddyber:

– Vi kan fx kigge på placering af overskudlikviditet i både firma og i det private – mange har eksempelvis mange penge stående til 0.5% i rente, hvor det faktisk er muligt at opnå en rente på 3,5% på en sikker, kort dansk realkreditobligation, siger Kim Johansen.

3. Hænger afkast og risiko sammen?

Ganske almindelig gennemgang af nuværende løsninger og sparring med en ekspert kan være en af de mest simple løsninger til at opnå besparelser.

– Som ekspert kan jeg hjælpe den enkelte landmand med at gennemgå, om investeringerne er rigtigt sat op i forhold til risikoprofilen, og om investeringen er markedstilsvarende i forhold til omkostningerne, og om afkast og risiko hænger fornuftigt sammen, fortæller investeringsrådgiveren og fortæstter:

-De kunder, jeg har arbejdet med, har generelt set kunne spare ca. 1% på deres ordninger, for nogle svarende helt op til 100.000 kr. årligt.


Kim Johansen er certificeret investeringsrådgiver med 20 års erfaring fra den finansielle sektor og har derfor siddet på den anden side af bordet og ved, hvordan systemet hænger sammen.

Skal han hjælpe dig med investeringsrådgivning, eller har du brug for sparring i forhold til finansiering? Så ring til Kim Johansen på telefon 2176 4769 eller på mail kjo@vkst.dk.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)