Ansatte fra et ikke-EU-land skal have hele deres løn udbetalt

4. juni 2021

SIRI vil ikke give opholdstilladelse til medarbejdere, hvis det fremgår af deres kontrakt, at der fx stilles et værelse eller anden bolig til rådighed for medarbejderen og huslejen trækkes på lønsedlen efter skat.

Helt grundlæggende skal medarbejderne have hele pengebeløbet udbetalt. Det betyder, at man i en opgørelse af lønnen ikke kan medregne værdien af kost, logi, fri bil eller lignende.

Det er kun løn, der reelt udgør likvide midler, der indgår i SIRIs opgørelser, når de vurderer, om en medarbejder kan få opholdstilladelse. Er lønniveauet ikke højt nok, fx hvis en del af lønnen er kost eller logi der trækkes efter skat, så giver SIRI afslag på ophold. Det rammer især fodermestre og praktikanter.

Ret skattemæssigt betyder det, at medarbejdere ikke kan beskattes af fri bolig mm. Men som arbejdsgiver er det konsekvenserne for opholdstilladelsen, der vejer tungt.

Baggrunden for stramningen er, at der har været et politisk ønske fra regeringens side om, at styrke vilkårene for udenlands arbejdskraft.

Lad VKST læse kontrakter igennem – så er du på den sikre side

Hvis du vil være sikker på, at dine kontrakter er korrekte, kan du få dem læst igennem af økonomi- og lønkonsulent Heidi Rosenkilde Larsen eller virksomheds- og ledelsesrådgiver Henrik Søndergaard. De kan begge to lave kontrakter, og med deres hjælp er du sikker på, at overholde de gældende regler.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)