skip to Main Content
Ring til os på tlf. 7027 9000
Ansatte Fra Et Ikke-EU-land Skal Have Hele Deres Løn Udbetalt

Ansatte fra et ikke-EU-land skal have hele deres løn udbetalt

SIRI vil ikke give opholdstilladelse til medarbejdere, hvis det fremgår af deres kontrakt, at der fx stilles et værelse eller anden bolig til rådighed for medarbejderen og huslejen trækkes på lønsedlen efter skat.

Helt grundlæggende skal medarbejderne have hele pengebeløbet udbetalt. Det betyder, at man i en opgørelse af lønnen ikke kan medregne værdien af kost, logi, fri bil eller lignende.

Det er kun løn, der reelt udgør likvide midler, der indgår i SIRIs opgørelser, når de vurderer, om en medarbejder kan få opholdstilladelse. Er lønniveauet ikke højt nok, fx hvis en del af lønnen er kost eller logi der trækkes efter skat, så giver SIRI afslag på ophold. Det rammer især fodermestre og praktikanter.

Ret skattemæssigt betyder det, at medarbejdere ikke kan beskattes af fri bolig mm. Men som arbejdsgiver er det konsekvenserne for opholdstilladelsen, der vejer tungt.

Baggrunden for stramningen er, at der har været et politisk ønske fra regeringens side om, at styrke vilkårene for udenlands arbejdskraft.

Lad VKST læse kontrakter igennem – så er du på den sikre side

Hvis du vil være sikker på, at dine kontrakter er korrekte, kan du få dem læst igennem af økonomi- og lønkonsulent Heidi Rosenkilde Larsen eller virksomheds- og ledelsesrådgiver Henrik Søndergaard. De kan begge to lave kontrakter, og med deres hjælp er du sikker på, at overholde de gældende regler.

Back To Top
TILMELD DIG VKST NYHEDSBREV