Er du klar til et kommunalt miljøtilsyn?

6. februar 2018

Det er ikke altid lige belejligt, når kommunen kommer på tilsyn i landbruget for at føre kontrol med, at lovgivningen og meddelte godkendelser bliver overholdt. Der er mange ting, der skal være styr på, og mange papirer, der skal findes frem til selve kontrollen.

”Det kan helt klart betale sig at forberede sig før tilsynet. Der er rigtig mange småting, der skal være styr på og måske nogle steder, hvor det kan betale sig at rydde lidt op. Men vigtigst af alt, skal alle papirer, attester, godkendelser, oversigtskort m.m. findes frem til gennemgang,” forklarer miljø- og arbejdsmiljøkonsulent i VKST Heidi Ledskov og uddyber:

”Der er brugerbetaling på tilsynene, så det er klart at anbefale, at alt glider nemmere og hurtigere, når kommunen kommer på tilsyn.”

Undgå indskærpelser og anmeldelser

En hurtig og nem måde at forberede sig bedst muligt på kommunens tilsyn er at få udarbejdet en miljømappe.

”Hvis du har en miljøgodkendelse, kan vi hjælpe dig med at udarbejde en miljømappe, hvor alle relevante oplysninger til miljøtilsynet kan noteres ned og samles, så du er godt forberedt til næste tilsyn,” siger Heidi Ledskov.

I miljømappen vil der med et nemt og overskueligt fanebladssystem være plads til både miljøgodkendelse, tillæg, beredskabsplan, kontrol for gyllebeholdere, diverse vilkår (gyllekøling, vandforbrug ventilation mv.) og meget mere. På den måde er alle relevante dokumenter og registreringer samlet ét sted, når kommunen kommer på tilsyn.

Derudover er der i mappen også udarbejdet skemaer til udfyldelse og det er beskrevet, hvilke forhold der skal egenkontrolleres og hvornår.

”Det er måske ikke en service, der giver økonomi her og nu, men det giver ro og tryghed i hverdagen, når der er styr på tingene, og man med ro i sindet kan invitere myndighederne på besøg uden at frygte indskærpelser,” lyder det afsluttende fra Heidi Ledskov.

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)