Er du ansvarlig for et hestehold? Husk at få dem registreret i CHR inden d. 31/3.

5. januar 2023

Er du ansvarlig for et hestehold på din ejendom skal de enkelte heste nu registreres i CHR via Fødevarestyrelsens app ”CHR”. Appen kan hentes i App Store/Google Play.

Det er den ansvarlige for hesteholdet/besætningen og derfor ikke nødvendigvis hestens ejer, der skal stå for registreringen.

Har du et opstaldningssted er det altså dig, der skal stå for registreringen af hestene. Forpagter du noget jord hos naboen til dine heste, er det dig og ikke jordejeren, der skal stå for registreringen.

Det er kun heste, der opholder sig i hesteholdet i mere end 30 dage der skal registreres. Fristen for at registrere flytningen er 7 dage fra hesten bliver flyttet.

Er hestene opstaldet ude i forbindelse med fx konkurrence eller bedækning skal hestene dog først registreres efter 90 dage. Hingste der opstaldes i forbindelse med avl, skal ikke registreres i hele avlssæsonen.

Fristen for at registrere ejerskifte, udelukkelse fra konsum og afmelde en død hest bliver også fremover 7 dage.

Når du har oprettet en besætning og skal registrere de enkelte heste, trækkes data på hestene fra hestedatabasen hos SEGES. I hestedatabasen er samlet data fra SEGES (og de avlsforbund der hører under SEGES), Dansk Islandshesteforening (DI), Dansk Galop og Dansk Travsports Centralforbund (DTC). Din hest skal derfor være registreret et af disse steder som opholdende sig i Danmark, for at du kan søge den frem i CHR.

Du kan læse en mere udførlig liste over de nye krav til registrering af hestehold her: Registrering af heste og hestehold i CHR (foedevarestyrelsen.dk)

Driller det med at registrere hestene i app’en, så kan vi kigge på det sammen, hvis/når du alligevel kommer ind for at få lavet gødningsplan og/eller fællesskema.

Yderligere oplysninger, kontakt økologikonsulent Josefine Vinfeldt Adler

Mest læste nyheder

Se de fem mest læste nyheder og få konkrete råd, tips og tricks

Politik

7. august 2023

Bombe under vandløbsvedlige-holdelsen: kommunerne kan stoppe vedligeholdelsen af miljøhensyn

Planteavl

23. august 2022

4% ikke-produktive arealer i 2023 er nu en realitet! Her er reglerne

Skat

16. maj 2018

Biler på hvide plader – skat og moms

Planteavl

7. august 2023

Landmand om årets frøhøst: Jeg kan ikke huske, at det har været så besværligt i 20 år

Planteavl

4. september 2023

Status på høst 2023: Lille, dyr og besværlig høst

Tilmeld dig
Nyt fra VKST

Bliv opdateret på de seneste nyheder, arrangementer og gode tilbud med VKST Nyhedsbrev. Tilmeld dig her:

Navn(Påkrævet)